„A Szent János-völgyben találtuk meg azt a helyet, ahonnan a mi elképzeléseinknek megfelelő bort lehet készíteni belőle”Verpeléten olyat tud az olaszrizling, amit csak nagyon kevés más helyen – állítja Varsányi Katalin, a Varsányi Pincészet tulajdonosa. Az interjúban elárulja a titkot, valamint azt is, milyen egy „safety place” magtár.
Még 54 nap a 2019-es Winelovers 100 tesztig. Ismerd meg a tavalyi 54. helyezettet: Thummerer Egri Csillag Grand Superior 20152019-ben is jön a Winelovers 100 - a 100 legjobb magyar bor kiadvány. A menetrend már fix, a visszaszámlálás is elindult a július 1-i tesztig és a szeptember 5-i megjelenésig. Mostantól kezdve a teszt kezdetéig minden nap bemutatunk egy bort a 2018-as 100-ból. Ma az 54. van soron.
Limitált borok a Fúzióban Sok viharfelhő jött-ment a Gál Tibor Pincészetnél, de végül eloszlottak. Most kezd kisütni a nap a birtok felett. A borok egyre szebbek, a stíluskeresés jó úton halad, a vendégeket minden héten más programok várják a Gál Tibor Fúzió Borbárban. A pincészet pozitív változásokon ment keresztül az elmúlt években, ami a borok letisztultságából is tapasztaltuk.
Hová tart az egriek csillaga? Az első Egri Borászok Éjszakáját öt évvel ezelőtt, Gál Tibor - legendás egri borász - halálának ötödik évfordulóján rendezték meg. Akkor született meg az egri csillag ötlete. Ezen a hétvégén, március 14-én az Egri Csillag Szalonon mutatják be a fehér házasítás új, ötödik évjáratát.
Tuti bortippek tavaszraKisütött a nap, ébred a természet, kiabálnak a madarak a szőlőben és azok a borrajongók is elindulnak, akik télen csak az otthon melegéből gondoltak a pincetúrákra. Nekik (is) gyűjtöttünk néhány ötletet.
Gál Tibor: Meg kell találni Eger stílusát! 20 évesen már a nyakába szakadt a pincészet, melyet évekig közösen tartottak fenn a családdal, majd megújította a borászatot, és azóta is döntések sorozatát hozza meg nap, mint nap ifjabb Gál Tibor. A fiatal borász nem hisz a divatokban, Eger stílusát akarja megmutatni a boraiban. Az idáig vezető útról beszélgettünk Tiborral.
Tudj meg mindent az Egri BorvidékrőlAz Egri Borvidék új honlapot indított. Ezen felületen információkhoz juthatunk pincészetekről, dűlőkről, szőlőfajtákról, történelemről és eseményekről egyaránt.
10 Márton napi liba-bor párosításNovember 7-től két héten át libát libára halmozunk. Gyakorlatilag nincsen olyan étterem, amely ne készülne valamilyen liba étellel, menüsorral vagy komplett borvacsorával. Mi pedig el sem tudjuk képzelni az év utolsó előtti hónapját gúnár nélkül!
Olimpiai bajnok ételek várják az Egri Bikavér Ünnep látogatóitAz Egri borvidék minden jelentős pincészete, csaknem negyven borászat várja a közönséget az Egri Bikavér Ünnepen Egerben, az Érsekkertben július 10. és 13. között – közölte az egri hegybíró szerdán.