A 2006-os Szepsy 6 puttonyos aszút szolgálták fel a borversenyek “Oscar-gáláján”Ahogy arról tavaly beszámoltunk, a 2022-es Golden Vines Awards-on Szepsy István a Best Fine Wine Producer in Europe Award, a Szepsy Pincészet pedig a Hall of Fame Award díjat nyerte el, vagyis Szepsyék két kategóriában is a legtöbb szavazatot kapták, amelyre a díj életében még soha nem került sor. Az idei eseményt október 13. és 15. között Párizsban rendezték, több mint 20 programmal szerte a városban. Mint tavalyi győztesek, Szepsyék ezúttal is meghívást kaptak, és a Párizsi Operaházban tartott gálavacsorán az ő aszújuk is szerepelt többek között a világ egyik legdrágább és legritkább bora, a Liber Pater, valamint a Domaine Arnoux-Lachaux, a Dom Perignon vagy a Château d'Yquem tételei mellett.
Szepsy István a legjobb európai bortermelőKihirdették a The 2022 Golden Vines Awards győzteseit: a Best Fine Wine Producer in Europe Award és a Hall of Fame Award is Szepsy Istvánt illeti. Ez az eredmény azért is különösen fontos, mert bizonyítékként szolgál arra, hogy a Szepsy-borokat a világ legjobbjaiként és legértékesebbjeiként tartják számon, és nemcsak a hazai, hanem a világ csúcskategóriás borai között is ott van a helyük.
„Ez a legmagasabb koncentrációjú bor, ami a Szepsy Pincészetnél valaha készült”Kereskedelmi forgalomban nem kapható aszú mellett a legendás 2000-es Szepsy Úrágya Furmint „dédunokáját” is megkóstolhatják azok, akik beülnek a Winelovers Tokaji Március Nagykóstolón ifjabb Szepsy István mesterkurzusára. A borásszal készített interjúból kiderül, milyen élményre számíthatnak az érdeklődők. Azt is elmeséli, miért különös jelentőségű az általa vezetett Szent Tamás borászat két 2014-es furmintja, amikkel a rendezvényen szintén megismerkedhetnek a vendégek.
Szavazz, ki legyen szerinted idén az Év BortermelőjeMár nyilvánosságra hozták az idei Év Bortermelője díj várományosainak a nevét. Játssz velünk, szavazz, szerinted ki kapja meg a díjat!
Furmint-csodák Szepsy István dűlőibőlHosszú-hosszú évek óta már, hogy a Szepsy Pincészet borait nagyon ritkán kóstolhatjuk budapesti rendezvényeken, ahogy id. Szepsy Istvánnal is egyre ritkábban lehet találkozni Tokaj-Hegyalján kívül.
Karácsonyra Szepsy 100 a BorkollégiumtólNem akármilyen ajándékot kapnak, akik részt vesznek a Borkollégium karácsonyi mesterkurzusán, az amúgy sem mindennapi borsort Szepsyék és a magyar borkultúra egyik mérföldköve, a Szepsy 100 zárja.
Ifj. Szepsy: „Édesapám nemzeti kincs!”Elkészült Tallián Hedvig portréfilmje Szepsy Istvánról, amelyet 6 éven át forgattak. A film díszbemutatójára december 8-án kerül sor az Urániában.
A nemzetközi siker látogatókat vonz MádraAz utóbbi időben egyre több nemzetközi sikert ért el a Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet, ennek egyik gyümölcse, hogy egyre több látogatót vonz Mádra a borászat. Sőt, nemrég kíváncsi volt a településre két Master of Wine által vezetett szakmai csoport is, ami egy remek alkalom a Tokaji borvidék népszerűsítésére, és természetesen a Szent Tamás pincészet jelentőségét is növeli világszinten.
Tényleg nem csinálnak semmit télen a borászok?Tévedsz, ha azt gondolod, hogy a szüret után már semmi dolguk a borászoknak! Ez az időszak is feladatokban gazdag, csak ezek a munkafolyamatok nincsenek annyira benne a köztudatban. A 2008-2009-es gazdasági válság előtt a tél egy lecsendesedett periódusa volt az évnek, de ez azóta megváltozott.