Nagy boros illat- és ízszótár: zöldfűszerek, gyógynövények, vegetális aromák – 1. részSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A most következő részben a bor aromái között előforduló zöldfűszereket, gyógynövényeket vesszük sorba.
Nagy boros illat- és ízszótár: fűszerek a borbanSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. Az ötödik részben a bor aromái között előforduló fűszerek bemutatására térünk át.
Nagy boros illat- és ízszótár: virágok a borbanSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A gyümölcsök után a negyedik részben a virágos aromák bemutatására térünk át.
Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 3. részSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A harmadik részben befejezzük a borokban található gyümölcsös aromák bemutatását.
Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 2. részSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A második részben folytatjuk a jellemzéseknél használt megannyi gyümölcs bemutatását és „boros lelőhelyeinek” ismertetését.
Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 1. részA most induló sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. Az első részben a gyümölcsökkel (vagyis azok első adagjával) foglalkozunk.
Íme 10 fogalom a borértővé váláshozSokan szeretik a bort, mégsem tudják, hogyan beszéljenek róla anélkül, hogy a náluk gyakorolottabb, hozzáértőbb fogyasztók össze ne mosolyogjanak a hátuk mögött. Íme a 10 legfontosabb kifejezés, amelyekkel nem lehet mellé lőni!
Elektronikus orr a tökéletes aroma-felismeréshezTudomány - Spanyol és svéd mérnökök 32 szenzorral szerelték fel az elektronikus orrot, ami a gyümölcsöket észter tartalmuk alapján különbözteti meg. A kutatók azt állítják, hogy a géppel kimutatható, egy adott borhoz használt szőlő fajtája, és annak minősége. A szerkezet az emberi orrnál hatékonyabban ismeri fel a gyümölcsös illatokat, és egy napon talán a borkészítésében is hasznát vehetik.