„Kellenek világos vízióval és kreativitással megáldott magyar borászok” – válaszol Koch Csaba hajós-bajai és villányi borászA Hajós-bajai Borvidéket is elismerték a minap, amikor az 40. Országos Borversenyen Koch Csaba Borászata lett a legeredményesebb pince. A szakember szerint itt az idő ízlésformáló, nemzetközi trendteremtő magyar borokat készíteni.
„Miért ne lehetnének a magyar borok világszerte keresettek?”Tanuljunk a kaliforniai Napa-völgytől – javasolja Natasha Hughes Master of Wine, aki augusztusban néhány napot Magyarországon töltött mentoráltja, Herczeg Ágnes meghívására. Tapasztalatairól és javaslatairól exkluzív interjút adott a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor kiadványnak. Ebből közlünk most izgalmas részleteket.
Gentleman 2013: kísérleti tétel a csúcsonEgy héttagú, komoly kóstolási és bírálati tapasztalattal rendelkező, szakemberekből álló zsűri nemrégiben olyan kékfrankost választott a mezőny legjobbjának, amely – mint utólag kiderült – tulajdonképpen kísérleti tételnek indult.
Szepsy István: a szőlőmunka volt a beavatásA magyar bor egyik prófétájával beszélgettem a 12. Magyar Borok Bálján. Végtelenül szerény, kedves, szeretettel teli személyiséggel és lenyűgöző tudással rendelkezik. A kezében épp egy pohár rozé pezsgő van. Véleménye szerint nagyon jó ízléssel rendelkeznek a magyar szakácsok, így hamar az ételekre, főzésre terelődött a szó.
Sánta Zoltán: ez nem verseny, hanem közös célÚj szakmai vezetőt állítottak a Winelovers Bortesztek élére. Sánta Zoltán szerint nem csoda, hogy néha szinte ismeretlen borász vagy egy üzemszerű nagy borászat viszi el a pálmát.
Ördög Nóra: Amikor azt hittem, felnőtt vagyok, vöröset ittam Az ország szinte kislányként ismerte meg. A szemünk előtt vált gyerekműsor vezetőjéből komoly műsorvezetővé, a TV2-nél. Ma pedig már feleség és anya is. Csajos fehértől a menő vörösig - Ördög Nóra mesél boros élményeiről.
Szepsy István: Atyaúristen, mi lesz ebből?A legizgalmasabb viták, a legemlékezetesebb évjáratok, vagy hogy gondolt-e már a feladásra Szepsy István. Ezt akarták tudni olvasóink, mi pedig megkérdeztük a borásztól!
Mikós Csabi: szívesen dolgoznék kizárólag ezerjóvalMór talán legismertebb borászával, Miklós Csabival beszélgettünk a borvidék sztárjáról, az ezerjóról. A miklóscsabi pincében immár hatféle ezerjóból készült bor kóstolható, de persze szóba jött az idei szüret és a Budapest-Mór távolság is.
Hagyomány és megújulás Budakeszin - beszélgetés a Budai Gesztenyés Étterem séfjévelA Budai Gesztenyés története igazi, régi história. Budakeszi első családi nagyvendéglője 1902-ben nyitotta meg kapuit és itt azóta is minden a vendégekről szól. A hatalmas gesztenyefák által körülölelt étterem jelenlegi tulajdonosai nap mint nap azon munkálkodnak, hogy a tradíciók megtartása mellett helyet kapjon a modern gasztronómia és a szezonalitásnak megfelelő, kiváló minőségű ételek kerüljenek az asztalokra. A Gesztenyés séfjével, Parcsetich Ernővel beszélgettünk.