Nem viccelünk, tényleg ezek a hónap legolvasottabb cikkeiEgy pincészet életében talán a január a legkevésbé mozgalmas hónapja az évnek. De nem úgy a Borászportál életében! Sok-sok Tokaj, új arcok és készülődés az év egyik legnagyobb borgasztro eseményére. Ez volt január.
Intim téli túra TokajbanPár interjúnak indult, ám részben a hó, részben pedig a borászok és borászatok rendkívüli vendégszeretete miatt különösen emlékezetesre sikerült a Kerülőutak sorozatunk legújabb része.
A Hízelgő, a Ciróka meg a HősMegéri a Tokaj-Hegyaljai borvidék egyik legtávolabbi pontjáig elautózni: a Bodrogot követve egyre csak kincsekre bukkan az ember. A Megyer-hegyi tengerszem közvetlen szomszédságában fekvő Harsányi Pincészet ráadásul komoly átalakuláson megy keresztül, úgyhogy őszi Kerülőutunkon be is csengettünk.
Pajzosból sosem elégAzt hiszem, hogy az idei Tokaj-Hegyalja Kerülőutak kalandozásunk legnagyobb tanulsága az volt, hogy Tokaj-Hegyalja messze nem ér véget Erdőbényén vagy Tolcsván. Érdemes még egy kicsit róni az utat, hogy megismerkedjünk Bodrogolaszi, Hercegkút és Sárospatak dűlőivel, boraival. Igenis van borélet a borvidék túlsó végén is, még ha kicsit csendesebb is.
Varkoly Ádám, Szerencs újraálmodójaOsztrák spätlese típusú borokkal, chateau-val, dűlőtúrával és egyéb fantasztikus ötletekkel szeretné Szerencset visszatenni a Tokaj-hegyaljai térképre Varkoly Ádám, az Árpád-hegy családi pincészet legifjabb tagja. A februárban Gál Tibor Emlékdíjjal kitüntetett fiatal borász minden nap 4-kor kel, karácsonykor is a dűlőket járja; Mádon azt is tudja, kinek hány sor szőlője van.
Versenyben a seregélyekkel: szüret alatt Tokajban jártunkA Tokaji borvidék hatalmas változáson megy keresztül, emiatt egy érdekes elegyet mutat a tradicionális és az új szemlélet. Így bárhányszor is vezessen arra (kerülő)utunk, mindig rengeteg újdonsággal találkozunk. Első körben egy rövid összefoglalót olvashattok, hamarosan pedig jönnek is a részletes beszámolók is.
Spicces leszel ha végignézed!Néha jól esik lehuppanni a kanapéra és betenni egy jó filmet. Olyan gyöngyszemeket ajánlunk nektek, amiben folynak a jobbnál jobb borok és készülnek a finomabbnál finomabb ételek. Ízlelőbimbókat és borospoharakat bekészíteni!
Egyetlen térképen minden boros élményünkRengetegféle gasztrotérképet, borászatos térképet, szállásos térképet, dűlőtérképet, fesztiválos térképet, de még teszkós térképet is láttunk már idén. Mi viszont olyat csináltunk, amelyen egy-egy kattintással boldog boros élmények teljes tárháza tárul eléd!
Gere Andi: Villány mindig nyitva van, ide nem kell bejelentkezni Gere Andiék amerre járnak a világban, igyekeznek minél több 100%-os franc-t kóstolni, ezért magabiztosan mondja: kevés helyen ad olyan szép bort a cabernet franc, mint Villányban. Gere Attila Pincészeténél bizakodóak az idei évjáratot illetően, és ha nem is nagy mennyiségben, de van esély a pincészet csúcsboraira.