Muzeális borok karácsonyra a Varga PincészettőlAz idén 30 éves Varga Pincészet különleges tételeket, a 2000-es és a 2010-es évek muzeális borait kínálja karácsonyra az ínyenc borkedvelők számára.
„Kiemelkedően magas magnéziumtartalma miatt párját ritkító pozitív élettani hatásokkal bír”Új csillag lehet a magyar bor egén a csobánci Bakos Pincészet, akik idén debütálnak az Olaszrizling Októberen. Bakos Aranka, a családi pincészet tagja a vele készített bemutatkozó interjúban bevallja, nem mindig volt a kedvence az olaszrizling, ez azonban gyorsan megváltozott a saját borok megszületésével.
1 nap 1 bor a karanténra (#25): Szent Tamás Sweet by TokajA koronavírus járvány miatti #stayathome #maradjotthon idején is vágysz egy kis borra? Semmi gond! Minden nap mutatunk neked egy kiváló tételt a Winelovers webshopból, és ismertetjük az aktuális különleges ajánlatainkat is. Egy kihagyhatatlan tétel mára: minőségi tokaji édes bor alig több, mint 2000 forintért.
Hiány van Tokajban hárslevelűbőlIsmert mondás: Magyarország a 10 millió focikapitány országa. Napjainkban 10 millió Tokaj-fanatikus is van közöttünk. Legyen bármilyen boros rendezvény, előbb-utóbb Tokaj-Hegyalja és a furmint lesz a téma. De hol is tart valójában a fajta és a borvidék? Ezekre is kerestem a választ a Winelovers Afterwork - Tokaji Aduászok: Furmint és Hárslevelű kóstolón.
Borbély borest VisegrádonÁpr. 19. - A Borbarátok Visegrádi Társasága (BVT) 2013. április 19-én, pénteken, 19:00-kor tartja soron következő összejövetelét, melyen a tavalyi Év Bortermelője választás TOP 5-ös élmezőnyébe került fiatal badacsonyi borász, Borbély Tamás lesz a vendég. A borest helyszíne ezúttal is a Visegrádi Reneszánsz Étterem lesz.
Kései szüretelésű alföldi chardonnay-kBorajánló - A Koch pincészet a Hajós-Bajai borvidéken található, mely a különböző boros fesztiválokon kevésbé van fókuszban. Pedig erről a borvidékünkről sem szabad megfeledkezni, hiszen egyre több termelő készít megbízható, jól fogyasztható borokat innét is. Jelen ajánlónkban két kései szüretelésű chardonnay-t mutatunk be olvasóinknak.
Késői szüretelésű Koronás Tokaji borokBorajánló - A késői szüret, mint fogalom Hegyalján nem is olyan régmúltra tekint vissza. Megjelenését két fontos tényező hívta életre: egyrészt szükség volt egy innovatív és modern technológiára (pl. irányított erjesztés, reduktív technológia), másrészt rájöttek a termelők is, hogy ez a stílus igazi joly-joker lehet behízelgő stílusával, édességével és gazdagságával, ugyanakkor egy aszúhoz mért könnyedsége lehetővé teszi napi fogyasztását is. Ezen kívül a gasztronómiában is igen fontos helyet talált magának.