Ismerd meg az elmúlt 23 Év Bortermelőit!Megjent Dlusztus Imre: Ők 23-an című könyve, amelyben az Év Bortermelője díj történetének valamennyi borászát bemutatja.
Itt van minden, amit eddig nem tudtál a pezsgőrőlA pezsgők világáb kalauzol el Niszkács Miklós, aranytollas újságíró most megjelent könyve. Ez a buborékos ital a még igencsak gyermekcipőben jár Magyarországon, a tudás forrás is kevés. Érdemes többet megtudni róla, hogy az ünnepi asztalnál kortyolva érezzük milyen sok munka van benne.
Mit üzen a bor a fogyasztónak?Mindannyian meg szeretnénk fejteni a titkot, amit a bor üzenhet fogyasztóinak. A bor misztikumáról évezredek óta filozofálnak a világ legjobb elméi. Ezt teszi Módos Péter is A borkóstolás és borbírálat kézikönyve című kötetében.
Gasztrotörténeti hiánypótló Vinkó József új köteteHumoros, olykor ironikus történeteken keresztül mesélő, hiánypótló gasztrotörténeti kötet Vinkó József újságíró, publicista Szellem a fazékból - Gasztrotörténetek című új könyve, amelyet a XXI. Nemzetközi Könyvfesztiválon mutatnak be, Budapesten.
Hiánypótló könyv jelenik meg az Egri borvidékrőlKönyvajánló - Elkészült, és hamarosan kapható lesz az Egri Borvidéket bemutató kiadvány. Az Egri bor - a Bikavértől a Csillagig címet viselő könyv létrejöttét Nyitrai Zsolt honatya kezdeményezte a tavaly decemberi Egri Borszalonon.
Itt a Tokaj Guide!KÖNYVAJÁNLÓ - A Táncoló Medve és a Művelt Alkoholista nevű borblogok szerzője, Ripka Gergely jegyzi azt az új borvidéki kalauzt, amely Tokaj-hegyalja 50 - szerinte - legizgalmasabb borászatának bejárásához ad támpontot.
Több mint 200 recepttel jelent meg az egyik legismertebb gasztroblog első szakácskönyveKönyvajánló - "Receptjeim többsége régi, házias magyar étel, amiket még a nagymamáimtól tanultam gyermekkoromban Moson megyében. Kilencéves korom óta főzök, ott nőttem föl a konyhában, ott írtam a leckét a konyhaasztalon" - nyilatkozta Bezselics Ildikó, a blog és a szakácskönyv szerzője, aki korábban női magazinok főszerkesztője volt.
Václav Havel és a hortobágyi palacsintaKönyvbemutató - Václav Havel volt cseh államfő kedvelt pozsonyi kiflijét és a magyar pogácsát is megkóstolhatta az a szépszámú érdeklődő, aki szerdán a prágai Luxor könyváruházban részt vett Irena Kosíková új szakácskönyvének ünnepélyes bemutatóján.
Megjelent a Gundel-szakácskönyv legújabb kiadásaKönyvajánló - A fővárosi Gundel Étteremben ma is felszolgált ételek eredeti receptjeit és modernizált fogásokat mutat be a novemberben megjelenő Gundel Szakácskönyv, amelyet pénteken sajtótájékoztató keretében mutattak be Budapesten.