Menj biztosra: válassz borokat az ünnepi asztalra az Év Bortermelői díjazottaktólNapokon belül kiderül, ki lett a 2021-es “Év Bortermelője Magyarországon” cím birtokosa. Ez a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés. Ha biztosra akarsz menni a karácsonyi borok kiválasztásában, ők nem fognak csalódást okozni. Amíg várunk az idei eredményre, 5 korábbi Év Bortermelőjétől ajánlunk borokat.
5+1 nyári vörösbor, amit behűtve innánkVendégek jönnek. A kerti partihoz már megvannak a húsok, zöldségek és szószok is. Természetesen a borról sem feledkezel meg, ezúttal viszont úgy döntesz, hogy nem játszadozol a rozéval, hanem azt bontod meg, amit egész évben imádsz: a vörösbort.
Készítsd el a saját bikavéredet!Cuvée-t készíteni bárki tud, csak venni kell egy, kettő, három, négy különböző tételt, aztán addig keresgélni a legjobb házasítási arányt, amíg meg nem találjuk – vagy amíg hatalmas buliba nem torkoll az alkalom. Szekszárdi bikavért készíteni azonban már nagyobb kihívás – így nagyobb izgalom is, derült ki a Mészáros Borházban. A 2016-os Év Bortermelőjénél jártunk!
Mészáros Pál lett idén az Év BortermelőjeDecember 2-án a Magyar Bor Akadémia kihirdette, hogy ki nyerte idén az „Év Bortermelője 2016” címet.
Egy év alatt meghatározó lett az új szekszárdi étteremEgy Irsai Olivér újborral a kezünkben ültünk le beszélgetni Szekszárdon, a Hotel Merops Mészáros éttermében, ahol Mészáros Péterrel, Zsanettel és Vörös Krisztián séffel váltottunk pár szót, miközben a komolyabb tételek is előkerültek.
Kékfrankos, a mi kis vörösünk – Borkollégium Kékfrankos mesterkurzusKékfrankos, amire építeni kell! Miként Gál Péter, egri borász, Junibor tag, a Földművelési Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes-államtitkára is kifejtette nemrég egy szekszárdi konferencián. A kékfrankos az a kékszőlő és vörösbor, amelyre a magyar bor nemzetközi piacon való megjelenésében alapozni kell. Szóval ő a mi kis vörösünk!
Szekszárdi Bikavér: alakul a konszenzusHeimann Zoltán szerint Szekszárdon konszenzus kezd kialakulni a bikavérrel kapcsolatban. A Corinthia Hotel Budapestben megrendezett Eger-Szekszárd Bikavér Párbajon borászokat kérdeztünk a bikavérről.
Borkóstoló Koch Csabával és Mészáros PállalNovember 29-én, szombaton bemutatkozott Szekszárdon az idei Év pincészete díjat elnyerő Koch Borászat.
Színt vittünk a szekszárdi ködbeBeköszöntött az ősz, leszállt a köd, de a szekszárdi Mészáros Borháznál mindig kisüt a nap, amikor kadarka kerül a pohárba. A pincészetnél sok minden változott az utóbbi időben. Megcsodáltuk a nemrégiben átadott négy csillagos szállodát, borokat kóstoltunk és Mészáros Pétert kérdeztük, hogy milyen tapasztalatai voltak az egy héten át tesztelt Honda CR-V 1.6 i-DTEC–vel kapcsolatban.