WL100 mesterkurzus #4, beszámoló: TrónkövetelőkTrónt fosztottunk a Borkollégiumban. Prémium kategóriás mesterkurzuson jártam.
"Nem gondoltam, hogy ennyien gratulálnak őszinte szeretettel"Egy szerencsés véletlennek köszönhetem, hogy szőlészből szőlész-borász lettem – mondja Mészáros Pál, a szekszárdi Mészáros pincészet megalapítója, a legutóbbi Év Bortermelője díjazottja. Állítja, ma könnyebb jó bort készíteni, mint régen, Szekszárd pedig bizonyos tekintetben Nyugat-Európa.
Mészáros Pál lett idén az Év BortermelőjeDecember 2-án a Magyar Bor Akadémia kihirdette, hogy ki nyerte idén az „Év Bortermelője 2016” címet.
Ötük közül kerül ki a 2016-os Év Bortermelője Hamarosan megtudjuk, hogy ki lesz idén az Év Bortermelője, november 26-án bemutatkozott a végső győzelemre esélyes öt jelölt. Az öt kiváló borász tavaly is ott volt a legjobbak között, ezért nem volt nagy meglepetés az idei jelölésük sem.
Mészáros Pál: a kadarka ezerarcú szőlőfajtaA szekszárdi Mészáros Pálnak rengeteget köszönhet a kadarka, hiszen évtizedek óta kutatja a szőlőfajtát, nemrég pedig kettőre nőtt az általa jegyzett államilag elismert kadarka klóntípusok száma.