"Nem gondoltam, hogy ennyien gratulálnak őszinte szeretettel"Egy szerencsés véletlennek köszönhetem, hogy szőlészből szőlész-borász lettem – mondja Mészáros Pál, a szekszárdi Mészáros pincészet megalapítója, a legutóbbi Év Bortermelője díjazottja. Állítja, ma könnyebb jó bort készíteni, mint régen, Szekszárd pedig bizonyos tekintetben Nyugat-Európa.
Nem kell permetezni az új, kísérleti szőlőfajtákatJól teljesítenek a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Szekszárdon kipróbált, kísérleti szőlőfajtái, a négy növény közül három kémiai védelem nélkül is ellenáll a legfontosabb gombabetegségeknek - mondta az intézet szőlőnemesítési és génmegőrzési osztályának vezetője.
Szekszárdon készül a legjobb bordeaux-iA Bordó Blend rendezvénysorozat alkalmából lapunk tesztelte a hazánkban készülő cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot borokat, valamint azok házasításait. A kóstolón a Szekszárdon és a Villányban készült borok szerepeltek a legjobban.
Pehelysúlyú nagymenőkA Borkollégium mesterkurzus sorozatának harmadik alkalommal megtartott tematikus borkóstolója „Könnyű vörösök” címmel került meghirdetésre. Mi is ott voltunk!
Ezek a borfesztivál legnépszerűbb boraiMegkérdeztünk néhány népszerű borászt, borszakembert, melyek a 23. Budavári Borfesztivál szerintük legnépszerűbb borai. Úgy tűnik, továbbra is sláger a rozé, népszerűek az olaszrizlingek, de a kadarkát is egyre többen keresik. Videó!