Régi és új - tokaji aszúk és pezsgők az Ybl PalotábanJúnius közepén kiruccantunk egy kicsit a Tokaji Borvidékre – még ha csak képzeletben és csak az ízlelőbimbóinkat túráztatva is -, ugyanis idén ismételten megrendezésre került a Borjour és a Tokaj Reneszánsz- Tokaji Nagy Borok Egyesületének szervezésében a Tokaj Nyitány. Az eseménynek a patinás Ybl Palota adott otthont.
Egyik szemem Champagne-on, a másik TokajonPezsgőriport Tokajról - A Sauskánál szakértők sora és a tanulás mellett elkötelezett Rakaczki Gábor, a Dereszlánál a francia háttérország és a leendő feldolgozó, a Patríciusnál Szigetiék együttműködése és Molnár Péter optimizmusa, Demeter Zoltánnál pedig az élénk kísérletező kedv mind-mind azt mutatja, hogy nagyban felpezsdült az élet a tokaji pezsgők körül. A cél nem kevesebb, mint hogy idővel a termőhely és kíváló boraik színvonalához méltó pezsgők szülessenek.
Szentesi József a Borászok Borásza 2013-ban!Díj - Az idei évben is egy kézműves borász, Szentesi József kapta a Borászok Borásza elismerést. A nadapi termelőhöz köthető a hazai kézműves pezsgőkultúra fellendítése és számos rég elfeledett szőlőfajta megmentése, életben tartása. Szerkesztőségünk ezúton gratulál a nyertesnek!