Melyik sertésrész a legjobb grillezve? Szavazz!Itt a grillszezon, egyre gyakrabban kerülnek különböző finomságok a kerti sütögetések középpontjába. Hogyha a sertés valamely része a főszereplője a grillezésnek, te melyiket szereted? A szárnyát lapockáját, vagy a combját?
Bejárják Európát a magyar mangalicákA Magyarországon tenyésztett mangalica hízókból 20 ezer kerül a vágóhidakra, a termékek nagy részét a prémiumpiacokra exportálják, a kivitel fele, mintegy 500 tonna Spanyolországban talál gazdára - mondta a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke.
Húsvét előtt lehet olcsóbb a sonkaAz egész sertés termékpályára kiterjesztené az 5%-os áfát a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. Egy ilyen döntéssel az élő és a fél sertés után akár a kolbász és a sonka ára is csökkenhetne.
Az egészségesebb húst választják a magyarokJelentősen visszaesett az elmúlt évtizedekben a sertéshúsfogyasztás Magyarországon. A szárnyasokat jobban kajáljuk.
Kevesebb sertéshúst eszünkNapi MTI grafika - 2002 és 2012 között csökkent a háztartások egy főre jutó évi sertéshús fogyasztása. 2002-ben egy átlagos háztartásban élő személy évente több mint 17 kg sertéshúst fogyasztott el, míg 2012-ben már csak 14,5 kg-ot.
Magyar vendéglátóhelyek is vásárolhattak a húshamisítványbólBűncselekmény - A magyar élelmiszer-biztonsági hivatal szerint vendéglátóhelyekre is juthatott a főként azorubinnal színezett, marhaként árult sertéshúsból - közölte a Magyar Nemzetre hivatkozva az MTI. Mivel a gyanús árut már felhasználták, biztosat nem lehet állítani, de nem kizárt, hogy országszerte többen fogyasztottak a hamisítványból.