Az egészségesebb húst választják a magyarok

Borászportál
2014. december 27., 14:34


Jelentősen visszaesett az elmúlt évtizedekben a sertéshúsfogyasztás Magyarországon. A szárnyasokat jobban kajáljuk.
Az egészségesebb húst választják a magyarok
 
A lakossági sertéshúsfogyasztásban az utóbbi években csak a december hozott kiugrást, az ünnepi hónapban fejenként 2,5 kiló sertéshús fogy el, szemben az átlagos hónapokban kimutatott nagyjából két kilóval – írja hétfői számában a Világgazdaság.
A lap írása szerint az elmúlt húsz évben a magyar lakosság sertéshúsfogyasztása 32 százalékkal esett vissza, és mára nem éri el a napi 10 dekát sem.
 
Németh Antal, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke a lapnak elmondta, hogy az elmúlt évtizedekben a baromfihúsokat jól menedzselték, a hazai kereslet is ebbe az irányba tolódott el.
Winelovers borok az olvasás mellé