Júniusban mi más: spárga és sauvignon blancA sauvignon blanc aktuális népszerűségének titka, hogy nagyon illik az egészséges ételekhez: mindenhez, ami friss, könnyű vagy zöld. Nem véletlenül nyújtja a legkiemelkedőbb gasztronómiai élményt a spárgával.
Ezek a kedvenc spárgás ételeink, és borpárjaik Májusban a legtöbb étterem szezonális étlapjának fő alapanyaga a spárga. Legyen szó ennek halványított (fehér), lila vagy zöld változatáról, a fogások erre a növényre hangolva készülnek el. A piacokon már árulják a kofák, érdemes beszerezni belőle pár csomaggal és kipróbálni ezt a néhány ínycsiklandó receptet.
Spárgával a másnaposság ellen?Házi praktika - A chicagói Élelmiszertechnológiai Intézet tudósai szerint a spárgában található aminosavak és ásványi anyagok segíthetnek a májnak a túlzott alkoholfogyasztás toxikus hatásainak enyhítésében. Sajnálatos módon a jótékony hatású anyagok sokkal nagyobb koncentrációban fordulnak elő a spárga zöld leveleiben, mint a sokak által kedvelt és étkezési célokra felhasznált sípokban.