"A bor nem termék, hanem lélegző anyag, amely türelemre, alázatra, gondos munkára: magára az életre tanít"Az idei Bordói Novemberen nyitottan kerestem a pincészetek kimagasló tételeit. Először Szekszárd felé vitt az utam, onnan tovább utaztam Villányba, Egerbe és végül Pannonhalmán horgonyoztam le. Tapasztalataim és a helyszíni interjúk alapján 9 borászat kiváló tételének bemutatását tűztem ki célul.
Hűsítsd magad ezekkel a villányi borokkal a nyári melegben!A Villányi borvidék már korántsem csak a nagytestű, magas alkoholtartalmú, hordós érlelésű vörösborokról szól. A fehérborok egyre nagyobb teret nyernek ezen a klasszikusan vörösborokról nevezetes területen is. Míg korábban a vörösek mellett a rozé volt inkább keresett, ha frissebb borokra vágytak a vendégek, most - igazodva a világtrendekhez - a fehérborok vannak porondon.