Japán szent italának titkai - utazás a saké világábanA saké (vagy szaké) a hagyományos japán rizsből készült alkoholos ital. Japán egyik legrégebben fogyasztott és termelt alkoholos itala, mely fontos szerepet játszik a kultúrában, az ünnepek és a mindennapi étkezések során egyaránt. Ha valami igazán különlegesre vágysz, ne hagyd ki a Borkollégium novemberi saké mesterkurzusát.
Tudtad, hogy penészes rizsből készül a leghíresebb japán ital?Ittál már szakét? A japán nemzeti italról tartott előadást Budapesten a Japán Rizstermelők és Feldolgozók Szövetségének küldöttsége. A különleges rizsbort nagyjából azóta készítik, mióta rizst termelnek. Nem meglepő.
A szaké több mint erjesztett rizsborItalkultúra - Azt szokták mondani, hogy a szaké (sake) készítés technológiában a sörhöz hasonlít, ugyanakkor komplexitásában és kóstolását tekintve sokkal inkább a borhoz áll közel ez a rizs erjesztéséből nyert alkoholos ital.