1 nap 1 bor a karanténra (#11): Szászi Endre Badacsonyi Olaszrizling 2018 BIOA koronavírus járvány miatti #stayathome #maradjotthon idején is vágysz egy kis borra? Semmi gond! Minden nap mutatunk neked egy kiváló tételt a Winelovers webshopból, és ismertetjük az aktuális különleges ajánlatainkat is. Kiránduljunk most el képzeletben Badacsonyra egy kiváló olaszrizling kedvéért!
Hasonmások és elfajzottak I. rész: fehérszőlőkÖsszehasonlító borkóstoló: néhány kárpát-medencei fajta helye a világban
Ősi magyar szőlők mai boraiDecember első péntekjén a Winelovers Mikulásának puttonyába a legendás magyar fajták kerültek. Íme, hat ősmagyar szőlő mai bora, amit érdemes megkóstolnod.
Akiket a hit igazít - Boregyetem 1. napA Budavári Borfesztivál kísérőrendezvényeként rendre megtartott Boregyetem első napján minden esetben az aktuális, kiemelt témát járják körbe az előadók. Ebben az évben egészséges életmód kap megkülönböztetett figyelmet a fesztiválon, így a bio, biodimanikus, ökológiai gazdálkodásból származó borokról, valamint a szőlőmagolaj és –őrlemény jótékony hatásairól szólt az első előadás.
A szénsavas vodkától a szigligeti olaszrizlingigCsodálatos napot köszönhetünk a Zwack Izabella Borkereskedésnek, hiszen ők szervezték azt a túrát, amelyen egy napon ismerhettük meg a Zwack új termékét, a Szikrát, valamint meglátogattuk a paloznaki Homola és a Szent György-hegyi Szászi pincét.
Tizenegyes - a Terra Hungarica borszemináriumaKülönleges kóstolóra invitált az adalékanyagok hozzáadása nélkül készülő borokkal foglalkozó Terra Hungarica. Egy focicsapatnyi borász borait ismerhettük meg, az edző, illetve a rendezvény moderátora pedig a szervezők részéről Nemes Richárd volt.
Szászié és a Pfneiszl lányoké az ország legjobb bioboraBorverseny - Kilenc borvidék 30 biobora mérettetett meg a nyolcadik alkalommal megrendezett Országos Pusztai Bioborversenyen a Hortobágyon. Kaló Imre borász, a szakmai bizottság elnöke szerint a bioborágazat erőteljes fejlődésnek indult, és egyre több termelő lát fantáziát a hazai fogyasztásnak mindössze néhány százalékát kitevő termékben.
Kék a nyele, az arcom csupa derű!Summarium - Bocsánat az érzékenyebb lelkűektől, ezért az áthallásos címért, de ez jutott eszembe a kóstolás kellős közepén, és úgy motoszkált a fejemben, mint egy örült ritmus. A "világ legnagyobb Kéknyelű kóstolóján" a fajta meggyőzött. Ám haladjunk sorban, ahogy az idővonal adja.
Badacsonyi roadshow BudapestenSummarium - Valami változás van folyamatban a badacsonyi borvidéken. Kezdjük felismerni, hogy a természet tiszteletet érdemel, és ezt csakis minőségi borokon keresztül tudjuk elérni. A tapasztalt borfogyasztók jó borokat követelnek, és a keresletben rejlik az erő. A cél az, hogy a vidéken végzett bortermelés minősége javuljon és ezáltal a vidék a hírnevét is öregbíteni tudja, hiszen rendkívül sok lehetőség rejlik ebben a gyönyörű helyben. Kóstolási jegyzet a Badacsony New Yorkban, avagy a szürke 30 árnyalata elnevezésű rendezvényről.