Még 69 nap a 2019-es Winelovers 100 tesztig. Ismerd meg tavalyi 69. helyezettet: Szőke Mátyás és Zoltán, Mátrai Paskomi Chardonnay 20172019-ben is jön a Winelovers 100 - a 100 legjobb magyar bor kiadvány. A menetrend már fix, a visszaszámlálás is elindult a július 1-i tesztig és a szeptember 5-i megjelenésig. Mostantól kezdve a teszt kezdetéig minden nap bemutatunk egy bort a 2018-as 100-ból. Ma a 69. van soron.
Februári hírszüret a hónap legolvasottabb cikkeivelA február a bor és a gasztronómia világában a díjesők és szavazások időszaka volt, a hónapot pedig a Magyar Borok Bálja koronázta meg. Összegyűjtöttük a legfontosabb történéseket és a legolvasottabb cikkeinket.
Merre tartasz, Mátra?Bár a második legnagyobb hazai, egyúttal a legnagyobb hegyvidéki borvidékünk fél évezredes múlttal, egyedi klímával és sajátos talajadottságokkal bír, az átlagos fogyasztó számára kissé homályban marad a többiekhez képest. A Winelovers 14 borász-kiállítót felvonultató mátrai kóstolóján jártam.
Szőke Mátyás, az Év bortermelője: „Egy kicsit késésben vagyunk”Sokkal több húzónévre lenne szükség – mondja a saját borvidékéről Szőke Mátyás, aki 2017-ben első mátrai borászként kapta meg az „Év bortermelője” díjat. Január 31-én Winelovers Mátrai borok kóstolóján az érdeklődők találkozhatnak a friss díjazottal és (sok más mellett) a pincészet új, 2017-es boraival is.
Szőke Mátyás a 2017-es Év BortermelőjeSzőke Mátyás lett a 2017-es év borásza. December 7-én sajtótájékoztató keretében vehette át a Mátrai borvidék borásza az „Év Bortermelője Magyarországon 2017” kitüntetést. Gratulálunk!
Szavazz, ki legyen szerinted idén az Év BortermelőjeMár nyilvánosságra hozták az idei Év Bortermelője díj várományosainak a nevét. Játssz velünk, szavazz, szerinted ki kapja meg a díjat!
Ötük közül kerül ki a 2016-os Év Bortermelője Hamarosan megtudjuk, hogy ki lesz idén az Év Bortermelője, november 26-án bemutatkozott a végső győzelemre esélyes öt jelölt. Az öt kiváló borász tavaly is ott volt a legjobbak között, ezért nem volt nagy meglepetés az idei jelölésük sem.
Így karácsonyoznak a borászokHalászlé és kadarka, vakkóstoló, kincsek a pince mélyéről, vadászzsákmány nagy vörösborokkal. Borászokat kérdeztünk arról, hogy náluk milyen ételhez milyen bor kerül az asztalra az ünnepek alatt.
A kulisszák mögött: az Év bortermelője gálaebédFebruár 8-án, vasárnap adták át az Év bortermelője címért járó díjat Dúzsi Tamásnak. Az előző évek hagyományaihoz hasonlóan, gálaebéd keretein belül kapta meg a borász az elismerő oklevelet a Corinthia Hotelben. De lássuk, hogyan zajlik egy ilyen rendezvény a színfalak mögött!