Felvidék: Nem lesz kiemelkedő az idei szőlőtermés Előrejelzés - Nem várnak kiemelkedő szőlőtermést felvidéken a 2013-as szürettől. A mennyiségi mutatók gyengülésének fő oka az, hogy szeles, hideg, esős időben virágoztak főleg a korábbi virágzású szőlőfajták, így a szőlő, úgymond lerúgta a virágot, azok nem termékenyültek meg kellő mértékben.
A szőlőlé gátolja a zsírsejtek működésétElhízás - A zsírszövet elsősorban a csípőn és a hason rakódik le, ám a zavaró, külső megjelenésen túl súlyosan megterheli a mozgásszerveket és az anyagcserét, egyszersmind kockázati tényezője a szív- és érrendszernek. A zsírsejtek kifejlődése azonban nem hirtelen esemény, hanem bonyolult folyamat. A szőlőlé újonnan fölfedezett alkotóeleme gátolja a zsírsejtek kifejlődését, amivel megelőzi az elhízást.
Már szüretelik az illatos fajtákat VillánybanJó minőségű, de az átlagosnál 15-20 százalékkal kevesebb termésre számítanak az idén a villányi borvidéken, ahol a héten megkezdődött a szüret.
A szőlőlé is van olyan jó, mint a vörösbor?Egészség - Már szinte mindenki által ismert tény, hogy napi egy pohár vörösbor pozitívan hat a szív- és érrendszerre. Sokakban felmerülhet azonban a kérdés, hogy vajon a bor fermentálatlan testvére, a szőlőlé, hasonló erényekkel rendelkezik-e.