Ismered ezeket a kifejezéseket? És te nevezed magad champagne-rajongónak?!A champagne az italok Ferrarija, a hasonlat csak annyiban sántít, hogy Franciaország büszkesége ez a habzó bor. Ennek megfelelően a pezsgőhöz kapcsolódó szakkifejezések túlnyomó része francia eredetű. A degorzsálást például már egyértelműen és végérvényesen átültettük a magyar nyelvbe, de vajon tudod-e, hogy minden pezsgőháznak megvan a csak rá jellemző coupage-a és hogy l’habillage nélkül csak vakarnánk a fejünket tanácstalanul a boltban?
Mostantól nem fogsz zavarba jönni az idegen nyelvű boroscímkéktőlRengeteg módja van annak, hogy körülírjuk egy bor, pezsgő vagy párlat alapvető tulajdonságait és szerencsére vannak erre egyezményes nemzetközi kifejezéseink, melyek segítenek eligazodni a világ sok tájáról érkező alkoholos ital között.