A legjobb bikavérek egy helyenSUMMARIUM - Garay János 1846-os Szegszárdi bordal című versében írt először a bikavérről, mely szókapcsolatból aztán egy igazi magyar bor brand szültetett. Az apropó, hogy e remek borfajtáról most nekünk is szólnunk kell, az, hogy kiváló bikavértesztre és -kóstolóra került sor a múlt pénteken a Grand Hotel Royal Átriumában.
Borászok Borásza: Íme, Magyarország 50 legjobb bortermelőjeDíj - Kihirdették annak az ötven borásznak a névsorát, akik maguk közül választják meg áprilisban a Borászok Borásza díjra legérdemesebb személyt. A választás háttere megújult, ezentúl nem a Vinum Praemium Alapítvány alakítja ki az ötvenes kört, hanem egy hétfős jelölő testület, amely a korábbi győztesekből áll össze.
Badacsonyi roadshow BudapestenSummarium - Valami változás van folyamatban a badacsonyi borvidéken. Kezdjük felismerni, hogy a természet tiszteletet érdemel, és ezt csakis minőségi borokon keresztül tudjuk elérni. A tapasztalt borfogyasztók jó borokat követelnek, és a keresletben rejlik az erő. A cél az, hogy a vidéken végzett bortermelés minősége javuljon és ezáltal a vidék a hírnevét is öregbíteni tudja, hiszen rendkívül sok lehetőség rejlik ebben a gyönyörű helyben. Kóstolási jegyzet a Badacsony New Yorkban, avagy a szürke 30 árnyalata elnevezésű rendezvényről.
Furmint trip a VajdahunyadbanSummarium - Túl vagyunk az idei év egyik legfontosabb boros rendezvényén, a Nagy Furmint Február kóstolón. Nyugodtan lehet azt mondani, mindenki ott volt, aki számít. Telt ház - 500 fő, príma hangulat, térgörbítő furmintok, életmentő kakukkfüves mangalicaszalonna - címszavakban.