Minden, amit az Aperol Spritz-ről tudni kell!
Június 01. 17:53
Nálunk a rozék, Olaszországban pedig az Aperol Spritz-nek nevezett aperitif hódít. Ha szívesen átszellemülnél, és képzeletben az olasz tengerparton lógatnád a lábad, akkor ezzel az itallal meríthetsz egy kortyot a napfényes Olaszországból! A nyári napokon, ha a rozé már elfogyott, nincs is jobb választás, mint egy kesernyés, friss Aperol Spritz. Az Aperol alapú, habzóborral és egy kis szódával készült ital az olasz nyitottságot, és természetesen a mediterrán emberek számára nagyon fontos barátságot is szimbolizálja - írja a Recorder blog.
Az Aperol: Népszerűsége szinte már 100 éve töretlen, a Barbieri testvérpár 1919-ben mutatta be először a hűsítő italt Padovában. Valódi receptje, akárcsak a legnagyobbaknak, szigorúan tilos.
A Spritz: A legenda szerint, már az 1800-as években is fogyasztották az osztrák megszállás alatt, innen ered neve is, a német spirtzen, magyarra fordítva spriccel szóból.
3-2-1-es szabály: Elkészítése borzasztó egyszerű: jég, 3 rész Prosecco (olasz habzóbor), 2 rész Aperol, 1 rész szóda és egy szelet narancs.
+1 jó tanács: A legjobban fehérboros pohárban mutat!
Tudj meg még többet az Aperolról, illetve egyik összetevőjéről, a proseccóról!
Az Aperol Spritz-en túl: tíz tudnivaló a proseccóról
Hogyan hat az Instagram az aperol forgalmára?
Ezért imádjuk annyira az Aperol Spritz-et
2019-ben is az Aperol Spritz az egyik legtrendibb koktél
A prosecco 5 alig ismert hatása az egészségünkre
Az Aperol Spritz-en túl: tíz tudnivaló a proseccóról
Hogyan hat az Instagram az aperol forgalmára?
Ezért imádjuk annyira az Aperol Spritz-et
2019-ben is az Aperol Spritz az egyik legtrendibb koktél
A prosecco 5 alig ismert hatása az egészségünkre