Whisky-kolás gumicukrot kóstolhatunk a hétvégén
Október 12. 15:05
Whisky-kólába mártott gumicukrot, whisky koktélokat és whisky-s kávét kóstolhatnak többek között az érdeklődők az október 14-15-i Whisky Show-n. A budapesti Corinthia Hotelben idén hetedik alkalommal megrendezett eseményen kiállítóként részt vesz a két legnagyobb skót whiskymárka, a The Famous Grouse és a The Macallan is. Az említett ínyencségeket Szombati Zsolt bartender, a két főzde magyarországi nagykövete készíti.
„Minden évben új ínyencségekkel próbálom még különlegesebbé tenni a kóstolónkat. Mivel gyakorlatilag kávénagyhatalom vagyunk, itt az ideje, hogy a whiskyben és a kávéban fellelhető hasonló aromákat kihasználva a valóságban is egyesítsem a két italt. A The Famous Grouse citrusos-gyümölcsös jegyei harmonizálnak a kávé pirosgyümölcsös jellegével, így garantáltan tökéletes végeredmény születik a párosításból. Egyre elterjedtebb a whisky longdrinkként való fogyasztása is, ezért a rendezvényen whisky-colába mártott gumicukrokkal próbálom megidézni az érdeklődők gyermekkorát.” – árulta el Szombati Zsolt bartender.
„Minden évben új ínyencségekkel próbálom még különlegesebbé tenni a kóstolónkat. Mivel gyakorlatilag kávénagyhatalom vagyunk, itt az ideje, hogy a whiskyben és a kávéban fellelhető hasonló aromákat kihasználva a valóságban is egyesítsem a két italt. A The Famous Grouse citrusos-gyümölcsös jegyei harmonizálnak a kávé pirosgyümölcsös jellegével, így garantáltan tökéletes végeredmény születik a párosításból. Egyre elterjedtebb a whisky longdrinkként való fogyasztása is, ezért a rendezvényen whisky-colába mártott gumicukrokkal próbálom megidézni az érdeklődők gyermekkorát.” – árulta el Szombati Zsolt bartender.