5 ok, hogy miért együnk szőlőt
Szeptember 06. 16:11
A piacokon már egy-két hete szőlőt is vásárolhatunk, sőt kezdetét vette a szüret a borvidékeken. Ilyenkor érdemes ezt a gyümölcsöt fogyasztani. A Friss.blog.hu összegyűtött 5 okot, hogy miért együnk szőlőt?
- Jót tesz az emésztésnek: csökkenti a gyomor irritációját, és hatékonyan gyógyítja az emésztési zavarokat
- Elűzi a fáradtságot: a fehér szőlőnek magas a vastartalma, ezáltal nagyon hatékony a szervezet felfrissítésében
- Rákellenes tulajdonságok: a benne található rezveratrol révén a rák kialakulását is csökkenteni tudja
- Megóvja a szemeket: szőlő megakadályozza az időskori látásvesztést
- Fejfájás ellen: a szőlő a migrén egyik leghatékonyabb természetes ellenszere