A friss ananász nemcsak finom, de tápanyagokban is gazdag
Március 08. 18:55
Hazánkban igaz nem terem, de szívesen fogyasztjuk az édes, lédús gyümölcsöt az ananászt. Pontosan nem tudni honnan származik a finomság, mert az őslakosok már jóval az európai felfedezők megjelenése előtt termszetették. Valószínű, hogy valahonnan a mai Brazília, Paraguay területéről származhat.
Sok C-vitamint (50 mg/100 g) és mangánt, emellett B-vitaminokat, magnéziumot, káliumot és más ásványi anyagokat tartalmaz. Ha friss ananászt vásárolunk, jusson eszünkbe, hogy szüretelés után már nem érik tovább, hanem napról napra romlik: a puha, sárgás-barnás héjú, szürkés vagy már száradó levelű termések helyett a feszes, élénk színű, fényes héjú és zöld üstökű példányokat részesítsük előnyben.
Az ananász történetéről a Magyarkonyhaonline.hu oldalon olvashatsz, illetve izgamas recepteket is találsz!