A tehenek nem tévednek!
Augusztus 16. 08:27
Remek dolog a legelés - legalábbis ez derül ki az Agrárszektor írásából.
A vadspenót például a háziasított társához hasonlóan ehető, ráadásul több mint háromszor annyi kalciumot tartalmaz, mint a boltokban kapható változat – idézi a lap a Global Mailnek nyilatkozó Leda Meredith-et, a vadon termő, ehető növények specialistáját.
A mángold szintén ehető növény - ezt már többen tudják, de azt kevesebben, hogy az árnyékkedvelő hosták igénytelenek, formáik és színeik változatosak, és szárukat a spárgához hasonlóan érdemes grillezni vagy párolni. A szürethez nem kell lerontanunk a növény díszítőértékét sem; az új, külső hajtásokat a talajhoz közel lemetszve friss zöldséghez juthatunk, az idősebb belső levelek pedig hamarosan elfedik a vágások helyét.
Az árnyékliliomok mellett más dísznövényt is érdemes megkóstolni azoknak, akik nem allergiásak a virágporra: ehető például az orgona, és a sásliliom virágzata, a magnólia bimbói és a borókafélék termése is, sőt az utóbbiból akár gin is készülhet…