Fröccs

A vékony, vagy a vastag pizzatészta jobb?

Január 24. 21:40
Újra eljött az igazság pillanata!
 
Legutóbbi szavazásunkból kiderült, hogy a legtöbben hagymát és csípőset is szoktak kérni a gíroszukba. Van azonban egy másik kérdés, amely legalább annyira megosztja a társadalmat, mint a Gyurcsány vs. Orbán, Ákos vs. Telekom, vagy mondjuk a Star Wars vs. Star Trek vita. Az egyre mélyülő árkon, a szekértáborok között pedig egyszerűen nincsen átmenet!
 
Vannak ugyanis, akik a vastag tésztájú pizzára esküsznek, és akadnak olyanok is, akik a klasszikus, vékonyat részesítik előnyben. A két irányvonal hívei pedig olyan csúnyán néznek egymásra, mint a vénaszkenner miatt a Groupama Arénán kívül rekedt ultrák egy Fradi-Újpest előtt.
 
Most pedig szavazunk! Vékony, vagy vastag???
 

Ezért érdemes a balzsamecetet beiktatni az étrendbe

Január 24. 15:19
A balzsamecet nemcsak finom, hanem számos pozitív egészségügyi hatása is van. Alapanyaga a szőlő, amely értékes mikrotápanyagokban és antioxidánsokban. De mielőtt balzsamecetet vásárol valaki, érdemes elolvasni az összetevők listáját. Sem színező, sem ízesítő adalékanyagokat nem szabad tartalmaznia, ha igazán jó minőségű termékről van szó.
 
A balzsamecetben található C-vitamin erősíti a szervezetet, hatékonyabbá teszi az immunrendszer működését -írja a Házipatika.com. A balzsamecetben a legtöbb ételízesítővel ellentétben jóval kevesebb a sót tartalmaz, így sokkal egészségesebb választás lehet.
 
A balzsamecet savassága stimulálhatja a gyomor működését, így hatékonyabbá teheti az emésztést. Kutatások szerint a balzsamecet fogyasztása javíthatja a szervezet inzulinra adott válaszreakcióját, így a fogyasztása különösen előnyös az inzulinrezisztenciával küzdőknek, illetve a cukorbetegeknek.
 
A teljes cikket a Házipatika.com oldalon tudod elolvasni!

Közel 300 étterem csatlakozott a Torkos Csütörtök akcióhoz

Január 24. 12:03
Február 11-én kerül megrendezésre a torkos csütörtök, amelyhez csaknem 300 étterem csatlakozott. 
 
A tájékoztatás szerint az éttermek listája folyamatosan bővül, és megtekinthető az akció hivatalos weboldalán a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon.
 
Az étterembe járás és az új ízek felfedezésének népszerűsítésére létrehozott akció során az alkoholtartalmú italokat nem lesz kötelező fél áron adni, azonban minden másra, a teljes étel- és alkoholmentes ital fogyasztásra továbbra is 50 százalék kedvezményt kell adniuk a csatlakozó vendéglátóhelyeknek.
 
A választási lehetőség idén is a teljes a la carte kínálatra vonatkozik, külön erre az alkalomra készített szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet.
 
A Torkos Csütörtök az új ízek megismerésén túl az étterembe járás népszerűsítésére létrehozott akció, így olyan szolgáltatók, amelyek kizárólag házhozszállítással foglalkoznak, nem vehetnek részt benne. A helyben fogyasztást is lehetővé tevő vendéglátóhelyeknek elvitelre vagy házhozszállítással nem kötelező a csatlakozási feltételek szerint kedvezményt adni, azonban ezt önkéntes alapon megtehetik.
 
Az éttermi regisztráció 2016. február 9-én zárul. 
(MTI)

Egy tiszteletreméltó bikavér Szekszárdról

Január 24. 10:22
Vida Péter szekszárdi bikavér tételének második évjárata a 2012-es, amely egy magabiztos, letisztult tétel. A Művelt Alkoholista így ír a tételről:
 
„A Vida-borokról a legerősebb benyomásom az, hogy mesterien éreznek rá a szüreti időpontra. Egy Vida-bor soha nem lekváros, alkoholédes vagy ellenkezőleg savanyú, karcos. A boraikat egytől egyig jó inni, és mindig többet nyújtanak, mint az első korty után gondolnánk. (...) Felnőtt bor. Bikavérnek talán kissé túlságosan is komoly, viszont teljesen idegen tőle a puncsos, likőrös, negédes helyezkedés. Stabil váz, nemes anyag, tartózkodó elegancia.”
 
A teljes bejegyzést A Művelt Alkoholista oldalán tudod elolvasn!

Süti túra Budapest újhullámos cukrászdáiban

Január 24. 07:18
Január 22-én, pénteken indult a Budapest Cake Túra, amelynek hat állomása van. Az újhullámos cukrászdák hirdették meg a különleges kirándulást, és egymáshoz küldik a vásárlókat.
 
A sütis turistáknak nincs más dolga, minthogy ellátogassanak  az egyik cukrászdába a hat közül, és kérjenek egy BCT-bérletet. Aztán mindenhol esznek  egy süteményt, és pecsételtetnek. Ha megvan mind a hat stempli, elnyerik a fáradtságos túra méltó jutalmát, és már mehetnek is vissza oda vendégeskedni, ahol a  kedvenc sütijüket megtalálták. A bérlet 2016-ra szól - írja a Hvg.hu.
 
A Budapest Cake Túrában részt vevő cukrászdák:
  • Chez Dodo
  • Dynamobake
  • Édesem
  • Édes Sári
  • ÉdességLabor
  • Zazzi
 

A legújabb péksüteményünkkel indítjuk ma útjára a Budapest Cake Túrát! Mandulás danish áfonya darabokkal, még forrón baracklekvárral fényezve.

Rekordszámú pálinka versengett Ongán

Január 23. 19:11
Hetedik alaklommal rendezték meg az ongai pálinkaversenyt, amelyre rekordszámú nevezés érkezett. Magyarországon eddig még soha egyetlen egy pálinka és párlat megmérettetésre sem neveztek 1132 mintával.
 
A pálinkákat, párlatokat magyar, osztrák és román szakértők bírálták el, újdonság volt az úgynevezett „száraz próba", a kiürült pohár vizsgálata, amely eddig még sehol nem volt része a bírálatoknak. Ez is azt a célt szolgálta, hogy minél többféle szempont vizsgálata alapján, a lehető legtöbb szűrőn megtalálva dőljenek el a helyezések.
 
A zsűri döntése alapján arany oklevelet 125, ezüst oklevelet 276  míg bronz oklevelet 305 pálinka és párlat kapott, míg 45 pálinkát nagyaranyéremmel díjaztak.
 
A nagyaranyérmes pálinkák közül a társadalmi zsűri tagjai pénteken este választják ki a közönségdíjas pálinkát, Kövér László a pálinkaverseny fővédnöke megnyitóját követően.
(MTI)

A tojás, mint szuperélelmiszer

Január 23. 16:12
A tojás rengeteg fehérjének és vitaminnak a forrása, valamint kiváló fogyókúrás reggeli, amely segít abban, hogy kevesebb kalóriával is megelégedjen az ember szervezete. Miért szuperélelmiszer? Az Origo.hu elárulja:
 
Tekintettel arra, hogy milyen mennyiségű és minőségű fehérje található benne, az ára nagyon kedvező. A fehérjében sok a szelén, a D-, B6-és B12-vitamin; az ásványi anyagok közül a cink, a vas és a réz. A sárga rész emellett A-, D-, E-és K-vitaminban gazdag.
 
Található benne koleszterin is, de nem sok: egy közepes méretű tojás a napi szükséglet egyharmadát elégíti ki. Zsír is van benne, azonban tudható, hogy mértéktartással ezek nem okoznak bajt a szervezetben, hanem épp ellenkezőleg.
 
A tojásról szóló teljes cikket az Origo.hu oldalán tudod elolvasni!

Bréking: kevesebb alkohol fogyott Oroszországban

Január 23. 12:13
Bréking: kevesebb alkohol fogyott Oroszországban
 
Oroszország tavalyi alkoholimportja rekord mértékben csökkent a rubel gyengülése és a lakosok vásárlóerejének csökkenése miatt.
 
Whiskeyből az import 22,3 százalékkal csökkent és a mennyisége 33,59 millió liter volt. A rumimport 35 százalékkal zuhant 4,76 millió literre, borból pedig 32,6 százalékkal kevesebbet hoztak be, a vámstatisztika adatai szerint - írja a Moscow Timesra hivatkozva a Blikk.
 
A vodkaimport mennyisége csökkent a legnagyobb mértékben, mégpedig négyszeresen, ami arra vezethető vissza, hogy ezt a szeszfajtát Oroszország csaknem kizárólag Ukrajnából importálta. A The Moscow Times szerint ha a rubel tovább gyengül, az importáló orosz vállalatok az áraik emelésére kényszerülnek.