A zalai sárga muskotály
Június 21. 10:08
A csörnyeföldi Bussay Pince nem maradt gazda nélkül, ugyanis dr- Bussay László halálát követően lányai és felesége tovább folytatja a munkát. A sárga muskotály nem tartozik a pincészet fő fajtái közé, ezt jól mutatja az is, hogy 2013-ban mindösszesen 700 palack készült a tételből.
„Fiatalos, fürge mozgású, világos citromsárga szín, zöldes reflexeket felvillantó bor, nem a Bussayéktól megszokott olajosabb textúrát mutatja. Időt kell adni neki, hogy kinyíljon, ugyanis eleinte meglehetősen zárkózott, és mitagadás, később sem mászik erőszakosan az ember orrába. (...) Nagyon határozott savgerincre épül - nyugodtan mondhatjuk, hogy savhangsúlyos -, feszes, egyenes vonalvezetésű bor, viszonylag alacsony alkoholtartalommal (12%), magjában egy egészen leheletnyi krémességgel. Elejétől a végéig intenzív citrusosság - konkrétan citromvelő, lime és citromhéj - dominál erősen ízében, mellette, vagy egyelőre inkább mögötte zöldalma, kevés érőfélben lévő körte és ananász, zöldfűszerek, valamint a korty vége felé haladva kis rózsavíz és édesfűszerek. " - írja kóstolójegyzetében a 2013-as Bussay Sárga Muskotály tételről a Borrajongó.hu.