„Az egyik legjobb magyar pezsgő, amivel valaha találkoztam”
November 09. 11:43
Magyarországon egyre több borászat készít hagyományos technológiával pezsgőt. A francia champagne-i módszerrel már 2009-ben is próbálkozott a tokaji Dereszla Pincészet, de nem voltak teljesen elégedettek a végeredménnyel. Ezt követően került sor egy szakmai útra Champagne-ban, majd a 2011-es évjáratú pezsgőjük nagy sikert aratott. A tételről így ír a Borrajongó:
„Aromáit friss citrusok és fehér virágok alkotják, kiegészülve némi fűszeres aláfestéssel. A buborékok jó állagúak, illeszkednek a frissességhez és a testhez. Az autolízis jegyei kifejezettek, Champagne-like érzetet adnak, önkéntelenül jut eszembe a piros címkés Piper Heidsieck Brut, amely azt gondolom stílusában nem áll nagyon innen messze. Ami a kritikai oldalt illeti a lecsengés ugyan szép, de lehetne hosszabb, a buborékok pedig viszonylag rövid idő alatt elillannak. Ettől függetlenül ez az egyik legjobb magyar pezsgő, amivel valaha találkoztam.”