Az eladható borokat nem szereti a szakma
Május 24. 16:55
Óriási a szakadék a valós hazai borkultúra és a szakma „ízlése” között - mondta Cartwright Éva egy, a Táncoló Medvén megjelent tök izgalmas interjúban. Cartwright borboltot üzemeltet a Somlón, szerinte a szakma kevésbé eladható borokat élteti, a legjobban fogyó, népszerű tételekről pedig lesújtó véleménnyel van.
Azt is hozzátette, hogy továbbra is óriási a szakadék a valós hazai borkultúra és a szakma „ízlése” között. „A személyes véleményem egyébként a hazai borszakítészkedésről, hogy – tisztelet a kivételnek mint mindig- de jó magyar szokás szerint ebben is próbálunk a „nyugat” után menni, és a világtrendeket utánozni. Én azt látom, hogy a hazai trendformáló szakemberek túl sokszor és túl sokan figyelmen kívül hagyják (lenézik?) a magyar borszokásokat, ízlést, és ízvilág-jellegzetességeket. Én nagyon szomorú lennék, ha a somlói egyszer majd csakis olyan lenne, mint amilyennek ti, szakírók szeretnétek, mert akkor kis túlzással nem tudnám, hogy egy jó francia dél-afrikai vagy amerikai bort iszom-e.”