Május 23. 11:44
A Gourmet Fesztibál Gasztroszínpadán ma lesz a legtöbb program. Egytől Gráf Jennifer és Nemesvölgyi Attila (Sarki Fűszeres) előadásukban mesélnek juice-ról, turmixról, superfoodokról, hideg préselésről, trendekről, színekről, ízekről, utóbbiakat pedig majd kóstolni is lehet.
Délután kettőtől Adorjányi Máriusz, a Nyárspolgár BBQ blog szerzője és az itthon is növekvő népszerűségnek örvendő barbecue szakértője avat be a füstön és lassú tűzön történő sütés rejtelmeibe. Az érdeklődők megtudhatják, hogyan készül a sertésoldalas és a marhaszegy ezzel a technikával, és természetesen az eredményt meg is kóstolhatják majd!
Egy órával később Korponai Péter, a Desszert.Neked műhely vezetője a színpadon készít majd Rákóczi túróst tarte változatban.
16 órától Erhardt Zoltán, az Erhardt Étterem séfje, Till Zsuzsanna, parfümszakértő és Komoroczki Anna, sommelier tesz kísérletet az ízek és illatok összehangolására.
Havas Dóra és Fördős Zé 17 órától kedvenc ételeiket készítik el a színpadon.
Este hattól az Arany Kaviár étterem séfjétől, Nyíri Szásától megtudhatjuk, merre tart a mai orosz konyha és hogyan lesz egy népi eledelből fine dining étel. A remek fogások sem maradhatnak el: Szása rakott heringsalátát és füstölt kecsegesalátát készít oroszosan.
A főváros legjobbjai között számon tartott Olimpia Étterem séfje, Ádám Csaba mesél csúcsgasztronómiáról, miközben mangalica pofát készít kimcsivel, almakompóttal és füstölt hagymával - héttől.
Végül, este 8 órától a Gault&Millau által 17 pontosra értékelt ZONA Étterem séfje, Huszár Krisztián baszk és ázsiai inspirációra épülő konyháját mutatja be.