Fröccs

Betiltotta az alkoholt a Ryanair

Július 27. 17:55
Betiltotta az alkohol fogyasztását az Egyesült Királyságból a spanyol Ibiza szigetére tartó járatain a Ryanair ír repülőtársaság, írja a Napi Gazdaság. A légitársaság közleményben hangsúlyozta, hogy a személyzet minden esetben át fogja kutatni az utasok csomagjait, hogy megbizonyosodjon arról, nem hoztak-e magukkal alkoholtartalmú italokat a fedélzetre. Akit rajtakapnak, esetleg megállapítják róluk, hogy ittas állapotban vannak, megtagadják tőlük az utazást, pénzügyi kártérítést pedig nem kapnak.

Valaki borértő lett a Miniszterelnökségen!

Július 27. 15:50
Arról számol be a VS.hu, hogy a Miniszterelnőkség egyik munkatársa alap-, közép-, és felsőfokú borismereti képzést kapott. Ez 220 ezer forintba került, és összesen négy alkalommal ismerkedett a borvilággal a szóban fogró munkatárs. Elképzelhető persze, hogy egy protokollos kollégáról van szó, akinek jól jön a munkájához az ilyen tárgyú tudás, akkor viszont kérdés, miért nem olyan embert vesznek fel a posztra, aki eleve ért ehhez - írja a lap.

Mi kell a jó grillezéshez?

Július 27. 13:09
Kell egy jó faszénparázsos sütő, jó faszén és jó alapanyag – mondta a Kossuth Rádió Napközben műsorban Madarász Sándor, a szolnoki Bajnok étterem szakácsa. Ezen kívül fontos, hogy legyen egy jó henetsünk!
 
Milyen húsok alkalmasak a grillezésre:
  • A sertéshúsok közül a tarja, a karaj, a szűzpecsenye.
  • A marhahúsok közül a bélszín, a hátszín.
  • Borjúhúst is lehet grillezni, de az kicsit szára.
  • Csirkehúsból bármit.
  • Pulykát.
  • Halat.
  • Zöldségeket és gyümölcsöket is.
A halat a legnehezebb grillezni, ha nem megfelelően tisztítjuk meg, leragadhat. Ajánlott:
  • alufóliába tekerni, megfűszerezni, olívaolajjal megspriccelni
  • kicsomagolás után még egy kicsit sütni rajta
A grillezés két szempontból fontos: egyrészt megpuhítja, másrészt ízesíti az alapanyagot. Fontos az is, hogy grillezés előtt legalább fél órával vegyük ki a húsokat a hűtőből, hogy a sütés idejére felvegyék a szobahőmérsékletet. Javasolt az is, hogy a húsok maghőmérséklete mindig érje el a 60 fokot. A grillezést egyébként az különbözteti meg a barbecue-tól, hogy utóbbi lassú tűzön történik.

Kazánokkal foglalkozik a cég, amely piacra dobja a palackozott fröccsöt

Július 27. 07:08
Mintegy 26 ezer palack fröcsel lép a hazai piacra a fő profilként jelenleg is kazánokkal és fűtéstechnikával foglalkozó társaság, a Vasuta Zrt. – írja a Napi Gazdaságra hivatkozva a HVG.hu.
 
Vasuta Gábor cégvezető szerint azt italt üvegpalackban kínálják majd szállodáknak és éttermeknek, a PET-palackos olcsóbb verziót pedig a nagyközönségnek. A palackokat Izsákon töltötték, jó minőségű Duna-Tisza-közi borokból.
 
Az egyik magyar bolthálózattal más sikerült megállapodniuk, a másik hazai áruházlánccal pedig folynak a tárgyalások, de a benzinkutakon is meg lehet majd találni a palackozott fröccsöt. Villányi és egri pincészetekkel is tárgyalnak, ottani borokat is szeretnének fröccsként palackozni.

Ételek, amelyeket te is kóstoltál, de valójában nem léteznek

Július 26. 21:00
Rengeteg olyan ételünk van, amelyeket nemzetközinek hiszünk, pedig valójában magyar találmányokról van szó - írja a Blikk.hu.
 
Szóba kerül a milánói makaróni, amelyet nyilván nem ismernek Milánóban, a brassói aprópecsenye, amit szintén nálunk talált ki valaki, francia saláta, aminek nagyjából annyi köze van a franciákhoz, mint a szintén róluk elnevezett hagymalevesnek (semennyi), a székelykáposzta, aminek bizony nem Erdély a szülőföldje, és a frankfurti leves is, amit a lap szerint szintén Pesten találtak fel

Borok jönnek majd szembe az M6-oson

Július 26. 16:19
Összefogna a pécsi, a tolnai, a szekszárdi és a villányi borvidék azért, hogy az M6-os autópályán épült négy alagutat a magyar borfajták népszerűsítésére használhassák - írja a Turlizmus online.
 
Négy magyar borvidéken halad át az M6-os autópálya, amelyen négy alagutat is építettek. Bátaszék, Geresd, Baranya, Véménd alagút, de a bejáratukhoz csak egy-egy betűt írtak fel: A, B, C, D. Mindenütt Európában az alagutak saját nevet kapnak, amelyek az országimázs részeivé válnak.
 
Az M6-os által érintett négy magyar borvidék elnökei most azt szeretnék elérni, hogy az autópályát üzemeltető társaság járuljon hozzá az átkereszteléshez és inkább a négy helyi borfajta nevét írják azokra. Az ötletadó Heimann Zoltán, a Szekszárdi borvidék Hegyközségi Tanácsa elnökeként természetesen a bikavérről keresztelné el a hozzájuk legközelebb lévő alagutat.

Miért szeretjük a Veuve Clicquot-t?

Július 26. 11:53
Ezt a - nem túl nehezen megválaszolható - kérdést teszi föl a Borvidékmánia blog, ahol aztán némi történeti áttekintés után szó esik róla, hogy a pezsgő pinot noir, chardonnay és pinot menuier házasítása. A pohárban gyönyörű aranysárga színe van, s ami elsőre feltűnik illatában és ízében, az az intenzív gyümölcsösség. Nagyon finom őszibarackos illattal hódít. Érezni persze az élesztős jegyeket is, de a barack és a leheletnyi vanília háttérbe szorítja mindazokat. A buborékjai finomak, nem szúrósak, inkább cirógatóak, mint általában a champagne-oknak. Szép szerkezetű, elegáns, izgalmas pezsgő, ünnepi alkalmakra való különlegesség.