Fröccs

Bock bor lett a Magyarországi Németek Vörösbora

április 22. 06:44
Ünnepélyesen kiosztották a Magyarországi Németek Országos Borversenyének díjait a szombaton Mecseknádasdon - olvasható a Kadarka.net portálon.
 
A legjobb rizlingszilváni díjat a mecseknádasdi Sós András 2014-es évjáratú bora kapta meg. A legjobb fehérbor a Wekler Családi Pincészet 2014-es Sauvignon Blanc bora, a legjobb vörösbor Rauschenberger István 2014-es évjáratú cuvée-je lett. 
 
A legeredményesebb termelő a pécsváradi Kreutz András, a versenyben indult legeredményesebb borászat pedig a borotai Koch Borászat lett. A Magyarországi Németek Vörösbora 2015 díjat a villányi Bock Borászat 2011-es Libra Cuvée-je nyerte el.

Íme 10 fantasztikus borreklám!

április 21. 20:47
Ha sikerül egy bor reklámját kreatívan megoldani, akkor nagy az esélye, hogy a sajtó is felkapja, és hírt csinál belőle - írja a Borbrand.hu, amely cikksorozatának első részében néhány ötletes nyomtatott boros reklámot mutat be. Tényleg jók! :)
 

Ne lepődj meg, ha drága borokkal kínálnak a buszmegállóban!

április 21. 19:14
Speciális borkóstolóra várják a fővárosiakat a balatoni turisztikai szakemberek. Budapest környéki kirándulóhelyeken, az odavezető buszmegállókban próbálják rávenni a turistákat arra, hogy kóstolják meg a balatoni borokat. A palackokat, poharakat váratlanul egy piknikkosárból húzzák elő. 
 
Mint azt a szervezők elmondták: azért nem borászati szakemberekre bízták a speciális borkóstolók megszervezését, mert nem „tudományos” elemzést szeretnének adni a helyi borokról. A legautentikusabb, ha maguk a helyi fogyasztók, pincészetektől függetlenül ajánlják a régió legízletesebb italait – olvasható a szervezők közleményében. 
 
A borok mellett, különböző programokat is ajánlanak a budapestieknek, amelyekre május 1. és 11. között, a Nyitott Balaton elnevezésű akció keretében látogathatnak el a fővárosiak.   Ebben az időszakban a balatoni turisztikai szakemberek, vendéglátósok, szállásadók, közösen szeretnék bebizonyítani, hogy tavasszal is érdemes a Balaton partjára ellátogatni.
 
Idén második alkalommal szervezik meg az akciót - áll a balatoni regionális TDM szövetség közleményében. Tavaly közel 20 turisztikai szervezet fogott össze annak érdekében, hogy bebizonyítsák: a Balaton nem csak pár hónapon át érdekes nyaralóhely.
 
Régóta megfogalmazott elvárás, hogy a Balaton egész évben programokat kínáló régió legyen. Pillanatnyilag a tavasszal aktív kikapcsolódást kereső belföldi turisták számára a régió turisztikai kínálata alig létezik. Sőt, a közvélekedés az, hogy a szezonon kívül a Balaton kihalt, nincs nyitva semmi. A Nyitott Balaton - koncepció célja az, hogy májusban ne egy alvó térség fogadja az érkezőket, hanem nyitott vendéglátóhelyek valamint az évszaknak megfelelő programok - mondta Fekete Tamás, a balatoni regionális TDM-szövetség alelnöke.
 
Mint azt a szervezők elmondták, a hétvégén a főváros környéki erdőkben lepik meg a kirándulókat. Április 25.-én pedig a Margitszigeten próbálják rávenni a kirándulókat arra, hogy utazzanak a Balatonra.

Ha bejött a bor a levegőben, most megrendelheted otthonra!

április 21. 16:14
2015. április 20-tól a KLM World Business Class osztályon kínált borok már házhoz is rendelhetők. A KLM kivételes borválasztéka egyébként többször is részesült már nemzetközi elismerésben.
 
„Évek óta nagy vágyunk volt egy ilyen jellegű együttműködés és büszkeséggel tölt el minket, hogy a különleges figyelemmel összeállított borválogatásunkat már ki is tudjuk szállítani utasaink otthonába.”- nyilatkozta Ryanne van der Eijk, a KLM ügyfélélményért felelős menedzsere.
 
A légitársasággal együttműködő SpecialBite egy független online étteremkalauz, amely csak különleges éttermektől ír. Az útmutató 2000-ben indult, és nem csak ételeket vizsgál, hanem a teljes kulináris élményt. Az oldal azokat az ínyenceket szólítja meg, akik elsőként szeretnének értesülni a gasztronómiai újdonságokról. A SpecialBite saját maga teszteli az éttermeket. A KLM és a SpecialBite kapcsolata nem csak a borvásárlásra korlátozódik. Az együttműködés része, hogy a két vállalat kiválaszt 20 önként jelentkező légi utaskísérőt, akiknek feladatuk, hogy felfedezzék és összegyűjtsék a legújabb, legkülönlegesebb éttermeket, bárokat és kávézókat a világ minden tájáról.
 
A KLM légitársaságnál már több éves hagyománya van annak, hogy a World Business Class osztályon nemzetközileg is elismert holland séfek, sztárszakácsok által megálmodott menüket kínálnak az utasoknak. A legjobb séfekkel és sommelier-kkel való együttműködés nagyszerű módja annak, hogy a repülőgépen történő étkezés az utasoknak olyan élményt nyújtson, mintha egy jó nevű étterem étlapjáról választottak volna menüt. A különféle fogások alkotói között olyan hírességeket is találhatunk, mint Sergio Herman, Richard Ekkebus vagy Mario Ridder. Jelenleg Jonnie Boer kulináris csodáit kóstolhatják az utasok 2015 októberéig. A World Business Class utasai a fedélzeten részletes információt kapnak a felszolgált borokról. Most az utasok, és a borkedvelők ugyanazt a válogatást élvezhetik otthonukban. Ez egy különleges együttműködés kezdete a KLM és a SpecialBite között.

Munkatársat keres a Nemzeti Bormúzeum és Labirintus!

április 21. 13:27
Munkatársat keres a Nemzeti Bormúzeum és Labirintus!
 
Szentendre belvárosában a Nemzeti Bormúzeum és Labirintus étteremet 20 éve látogatják a magyar borkultúra és gasztronómia iránt érdeklődő vendégek. Az ódon hangulatú pincerendszerben vezetett túrákon borkóstoló programok keretében ismertetik a magyar borok és pálinka jellegzetességeit az érdeklődőknek.
 
Az étterem csapata most munkatársat keres, aki az étteremi felszolgálás mellett a bortúrák vezetésében is részt tud venni! „Olyan munkatársat keresünk, aki a fiatal, lendületes, régóta stabil összetételű csapathoz szívesen csatlakozik. A magyar borok területén szerzett jártasság mellett a jó kommunikációs képesség is fontos. Látogatóink jelentős része külföldi így a kapcsolattartáshoz elengedhetetlen az idegen nyelv ismeret, preferált nyelvek: angol, orosz, német. Sommelier végzetség az állás betöltésekor előnyt jelent! Versenyképes fizetés, megegyezés szerint.” - írják.
 
Az étterem nyitvatartási ideje: 10.00 – 21.00. A csapatba teljes munkaidős munkatársat keresnek, tahát NEM szezonális a munkarend!
 
Érdeklődj itt: bormuzeum@bor-kor.huwww.bor-kor.hu
Cím: 2000 Szentendre, Bogdányi utca 10.
Telefon: +36 30 274 8571

Keveset inni olyan veszélyes, mint részegen vezetni!

április 21. 11:29
A kevés folyadékot fogyasztó gépkocsivezetők kétszer annyi hibát követnek el, mint azok a társaik, akik elegendő folyadékot isznak - állapították meg brit kutatók, akik szerint a kevés folyadékfogyasztás ugyanolyan veszélyes, mint az ittas vezetés.
 
A Loughboroughi Egyetem szakemberei által végzett kutatás kiderítette, hogy ha egy gépkocsivezető csupán öt korty folyadékot fogyaszt el egy óra alatt, szervezetében hasonló állapot alakul ki, mintha ittasan vezetne. Ha a gépkocsivezető egy óra alatt csak 25 milliliter vizet fogyaszt el, több mint kétszeresére nő az általa elkövetett hibák száma azokhoz képest, akik elegendő mennyiségű folyadékot isznak. 
 
Ron Maughan professor emeritus, a tanulmány vezetője a The Daily Telegraph brit napilapnak elmondta: "valamennyien elítéljük az ittas vezetést, de általában nem gondolunk bele abba, hogy másféle dolgok hogyan hatnak vezetési képességeinkre, ezek egyike a folyadékfogyasztás és a kiszáradás. Kétségtelen, hogy az alkohol és a drogfogyasztás gépkocsivezetésnél növeli a balesetek kockázatát, eredményeinek azonban kimutattak egy fel nem ismert veszélyt, és azt sugallják, hogy a gépkocsivezetőket bátorítani kell arra, fogyasszanak megfelelő mennyiségű folyadékot.
 
A kiszáradás következtében romlik a szellemi teljesítmény, hangulatingadozás áll be, csökken az összpontosítás, az éberség, a rövid távú memória képessége - figyelmeztetnek a kutatók, akik először tanulmányozták a kiszáradás, a vezetői hibák és a baleseti kockázatok közötti kapcsolatot.
 
A Physiology and Behavior című tudományos folyóiratban közzétett tanulmányukhoz férfi vezetőket teszteltek laboratóriumi körülmények között szimulátor segítségével.
 
Minden résztvevő három különböző alkalommal vett részt a teszten, ezek közül egyszer úgy vezetett a szimulátoron, hogy elegendő folyadékot ivott - óránként 200 millilitert -, egy másik alkalommal pedig úgy, hogy alig ivott valamit - óránként 25 millilitert. A teszteken két órán át kellett egy autóúton vezetniük.
 
Amikor elegendő folyadékot fogyasztottak, 47 balesetet idéztek elő, amikor igen keveset, a balesetek száma 101-re nőtt. A hibák aránya a két órában nőtt, az időintervallum utolsó negyedében csúcsosodott ki - ismertette az eredményeket a The Daily Telegraph brit napilap.
 
(MTI)

Tökéletes gyümölcsöt szüretelt tavaly a Brunyai Pince

április 21. 10:35
A Villányi borvidéken, Máriagyűdön a Kopácsi Háton, Siklóson a Városi-hegyen valamint az Akasztófa dűlőben összesen mintegy 5 hektáron gazdálkodó Brunyai pince filozófiája a következő: „A tőkék nagyon emberiek. Meghálálják a törődést.”
 
Ennek köszönhetően a tavalyi nehéz évjáratban – amikor nehéz volt a szőlőnövényt és a termést a gombabetegségektől megvédeni – is szép szőlőt tudtak szüretelni, és sikerült megvárni a termés teljes beérését.
 
A 2014-es boraik közül a rozé és a siller is elkészült már, a terveknek megfelelően gyümölcsös, könnyed tételek kerültek a palackba.
 
Tökéletes gyümölcsöt szüretelt tavaly a Brunyai Pince

Ezeket edd, hogy fiatal maradjon a bőröd!

április 20. 18:15
A helyes táplálkozás segíthet a beketgségeket elkerülni, valamint a bőr fiatalságát megőrizni. A Femcafe.hu összegyűtött 5 élelmiszert, amelyet érdemes fogyasztani.
 
1. paradicsom
2. kiwi
3. avokádó
4. bogyós gyümölcsök
5. citrom
 
Még szerencse, hogy hamarosan jön a paradicsom és a bogyós gyümölcsök szezonja!
 

Május elsején Köveskál téged is vár

április 20. 15:09
Köveskálon is nagy lesz a pörgés május első hétvégéjén, hiszen reggeltől estig programok, éttermek, borászatok, helyi porták és kertek várják a vendégeket. Azt írja a Turizmus Online, hogy Köveskál a Káli-medence gasztronómiai közepe: a 400 fős település három jegyzett minőségi étteremmel és több pincészettel büszkélkedhet, és majd minden évben szárba szökken egy új gasztronómiai kezdeményezés. A falu főutcáján haladva sorra érik egymást a finom borok és elsőosztályú fogások, ez a gondolat hívta életre a Gasztrofalu kezdeményezést is.