Cél: „Magyarországot visszarajzolni a gasztronómia térképére”
Június 16. 19:10
Szik Mátyással immáron kétszeres Magyar Sommelier Bajnok, a Four Seasons Szálloda vezető pohárnokával készített interjút a Metropol. Az interjúban Szik Mátyás mesél múltjáról, jelenéről és a jövőbeni terveiről.
„Kezdetben annyit biztosan tudtam, hogy borral szeretnék foglakozni, s hogy emberekkel szeretnék foglalkozni. Összefoglalóan leginkább ízekkel szerettem volna dolgozni. Nagyon hiszek a vacsora-élményben, az étkezésben, mint élményben. (...)Ahhoz, hogy tényleg a csúcsra érj, elengedhetetlen az, hogy utazz, kóstolj és tanulj. Ahhoz, hogy tényleg fejleszd magad, pénz kell. S itt most nem arról beszélgetünk, hogy ilyen és ilyen autót, házat szeretnék. Arról van szó, hogy vagy vissza kell forgatni a megkeresett pénzed egy részét vagy olyan munkahelyre van szükség, ahol invesztálnak beléd, mert azt látják, hogy ettől nem csak te magad, de a hely is profitál, s tágabb értelemben az egész ország.(...) A közép, de főleg a hosszú távú cél pedig egyértelműen az, hogyan lehet Magyarországot visszarajzolni a gasztronómia térképére.” A teljes interjút itt olvashatod el.