Fröccs

Csopakon már nyár van

Március 22. 08:48
Ha siettek még odaértek ebédre! Megnyitotta kapuit a csopaki Szent Donát Pincészet új étterme, a Márga Bisztró. Ezzel várnak titeket:
 
 

Kommunikációs munkatársat keres a HNT

Március 21. 19:35
A jelentkezőnek a HNT kommunikációs stratégiájának végrehajtásában kell részt vennie, kezelni a sajtókapcsolatokat, megszervezni a sajtótájékoztatókat, szerkeszteni a Borászati Füzeteket.
 
A hirdetés itt érhető el.
 

Szamorodni szerelem

Március 21. 17:50
A belföldi szájak megédesítésének kispályás, költséghatékony, ugyanakkor borzasztóan élvezetes módja a szamorodni - írja a Borrajongó. A Bott Pince 2012-es szamorodnijáról szóló írásban konkrétan megimádják a bort: „Elképesztően tömény, gazdag és gyümölcsös illat, szinte kirobban a pohárból. Trópusiak, aszalt barack, méz, és holnapig sorolhatnám az aromákat. Összbenyomásilag egyáltalán nem mély, hanem mosolyfakasztóan friss, vibráló és gyümölcsös, alig lehet vele betelni. A korty sem okoz csalódást: bár gyanús, hogy a műfajon túlmutatóan sok cukor maradt benne, egy pillanatig sem ül le, laposodik el. Végtelenül hosszú gyümölcsösség, direkt, feszesítő-frissítő savak, lendület és tisztaság.”
 
A teljes posztért ide kattints!

A legjobb borkorcsolya - még nem késő megcsinálnod estére!

Március 21. 14:14
A csipszet mindenki szereti. Kivéve, hogyha valami szörnyen színtelen és szagtalan, pláne ízetlen dolog kerül ki a zacskóból. 
 
Felejtsük is el, hiszen nagyon egyszerűen elkészíthető az egészséges, és finom változat! Íme:
 

Ennél tavaszibb vacsoraötlet ma már nem lesz!

Március 20. 19:23
A különféle babcsírák a Kelet-ázsiai konyhák elterjedt alapanyagai. A mungobab csírája mellett a nagyobb szójabab csíra a legnépszerűbb. A csírák nagyjából egy hét alatt lesznek felhasználásra alkalmas méretűek. A szójacsíra is jóval egészségesebb és táplálóbb, mint a szója maga, emellett az elkészítése alig igényel energiát. Rizsbe, tavaszi tekercsbe, levesekbe, és más ételekbe is keverik. A Food &Wine ezúttal egy „szójacsíra spagetti” receptet közöl.

A holland szakember kedvence a Kúria Cabernet Franc 2007

Március 20. 18:46
Jan van Lissum, a holland GaultMillau első számú szakújságírója végigkóstolta a Malatinszky cabernet franc borokat a Proweinen.
 

Itt van a Tavaszi Etyeki Piknik összes vendégborásza!

Március 20. 17:30
Tetszetős névsor...