Csúcsgasztronómia a Himalája expedíción
December 08. 06:27
Jordi Roca különböző finomságokkal örvendeztette meg a spanyol alpinista csapat tagjait a Himalája expedíción. Jordi Roca a 2015-ben immár másodszor is világ legjobb éttermének választott katalán El Celler de Can Roca-t vivő/tulajdonló három fivér legfiatalabbikja, egyben az angol Restaurant magazine World's Best Pastry Chef címének birtokosa.
Jordi a Carlos Soria vezette Himalája expedíció tagjaként vett részt a túrán, ahol a többiek örömmel fogadták a jó humorú, mindig életvidám sztárcukrászt a csapatba, aki kellőképpen feltöltötte útipoggyászát harapnivalóval,édességekkel. A rendkívüli időjárási körülményekhez alkalmazkodva persze ezúttal minden más volt, a „borítékolt” hidratált fogások között volt a népszerű fokhagymaleves, tortilla, a rizs fogollyal, a fekete fokhagymás pástétom, gélek, az energia szeletek mézzel és szárított gyümölcsfélékkel - írja a Hvg.hu.
Jordi az alaptáborban 4200 méter, majd később 7000 méter magasban a rendkívüli időjárási körülmények között készített kézműves fagylaltot és a forró csokoládét.
Minderről dokumentumfilm is készült Daniel Salas rendezésében El Heladero del Himalaya címmel, amelyet november végén mutatott be a Discovery Channel tévécsatorna.
(Forrás: Hvg.hu)