Egy kékfrankos is lehet csúcsbor
Augusztus 10. 14:37
Garger kékfrankos válogatásával a gasztronómiában és a vinotékákban lehet elsősorban találkozni. Az áprilisi Nagy Kékfrankos Kóstoló alkalmával már kóstolhatáttok a soproni pincészet fajtaborát. Most A Művelt Alkoholista is etesztelte a 2012-es évjáratát a tételnek:
"Brunellós asszociációkat keltő sötét, bőrös, diós, fekete meggyes illat, jó közepes test, kicsit nagyobb oktánszámmal a szokásosnál. Jobban is kerekíti a fajtajelleges, élénk savakat, tannin pont jó, nem sok, nem kevés. Totál kesernyés meggy íze van (az jó). Árán felül komoly anyag, bár még kissé kócos és zárkózott, és hogy kötözködjek is, némileg szenesnek és monolitikusnak találtam (sok hordó? túlzó extrakció? oxidatív él? a meleg évjárat átka?); lehetne nyíltabb, szellősebb és frissebb. Mármint a hibátlansághoz – ez egy jó bor, az nem kérdés."