Fröccs

Ezek lettek a Média Borai

Március 22. 17:25
A Bor és Piac magazin a Médiapiac és Kutatás konferencia gálavacsoráján adta át az okleveleket a győztes borászatok képviselőnek. A Média Bora zsűrizése február 27-én, pénteken folyt az Astoria szállodában.
 
A nyertesek:
 
  • Törley Pezsgőpincészet: Törley Chardonnay Brut, 2011
  • Kincsem Kastély Szőlőbirtok és Pincészet: Tokaji Hárslevelű száraz, 2013
  • Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Gál Zweigelt rosé, 2014
  • Günzer Tamás Pincészete: Mátyás Cuvée, 2011
  • Tokaj- Hétszőlő Szőlőbirtok: 5 Puttonyos Aszú, 2008

Ébredezik a természet Egerben

Március 22. 11:10
Az egri dűlőkön már várják a rügyfakadást a megmetszett tőkék. Lassan megjelennek az első hajtások is.

Csopakon már nyár van

Március 22. 08:48
Ha siettek még odaértek ebédre! Megnyitotta kapuit a csopaki Szent Donát Pincészet új étterme, a Márga Bisztró. Ezzel várnak titeket:
 
 

Kommunikációs munkatársat keres a HNT

Március 21. 19:35
A jelentkezőnek a HNT kommunikációs stratégiájának végrehajtásában kell részt vennie, kezelni a sajtókapcsolatokat, megszervezni a sajtótájékoztatókat, szerkeszteni a Borászati Füzeteket.
 
A hirdetés itt érhető el.
 

Szamorodni szerelem

Március 21. 17:50
A belföldi szájak megédesítésének kispályás, költséghatékony, ugyanakkor borzasztóan élvezetes módja a szamorodni - írja a Borrajongó. A Bott Pince 2012-es szamorodnijáról szóló írásban konkrétan megimádják a bort: „Elképesztően tömény, gazdag és gyümölcsös illat, szinte kirobban a pohárból. Trópusiak, aszalt barack, méz, és holnapig sorolhatnám az aromákat. Összbenyomásilag egyáltalán nem mély, hanem mosolyfakasztóan friss, vibráló és gyümölcsös, alig lehet vele betelni. A korty sem okoz csalódást: bár gyanús, hogy a műfajon túlmutatóan sok cukor maradt benne, egy pillanatig sem ül le, laposodik el. Végtelenül hosszú gyümölcsösség, direkt, feszesítő-frissítő savak, lendület és tisztaság.”
 
A teljes posztért ide kattints!

A legjobb borkorcsolya - még nem késő megcsinálnod estére!

Március 21. 14:14
A csipszet mindenki szereti. Kivéve, hogyha valami szörnyen színtelen és szagtalan, pláne ízetlen dolog kerül ki a zacskóból. 
 
Felejtsük is el, hiszen nagyon egyszerűen elkészíthető az egészséges, és finom változat! Íme: