Fröccs

Ezért kell vigyázni az olcsó naranccsal!

Február 10. 14:10
A Magyarországon kapható narancsok céduláin sok esetben nem a származási ország, hanem a forgalmazó ország neve szerepel. Ahhoz, hogy a tengerentúlról Európába érkező gyümölcsök minősége elfogadható legyen, ipari körülmények között történik a termelésük. A zölden leszedett narancsokat először egy meleg teremben tárolják, ahol színt szereznek, utána hideg kamrába kerülnek, ami az eltarthatóságukat biztosítja. Közben különböző vegyszerekkel kezelik a gyümölcsöket. Így történhet, hogy egy narancs egy hónapig is utazhat ahhoz, hogy a konyhánkba kerüljön - írja a Magyar Konyha online.
 
Ezért kell vigyázni az olcsó naranccsal!

Nem rontotta el a havazás a villányi túrát, sőt

Február 10. 11:50
Ha arra kérném ismerőseimet, meséljék el egy olyan napjukat, amelyet a tökéletes jelzővel illetnének, valószínűleg senki nem kezdene azzal: először is havat kellett lapátoljak, hogy eljussak a kapuig. Villányban 24 óra leforgása alatt közel húsz centi hó hullott. De a közlekedési nehézségekért, az átázott cipőkért bőven kárpótolt a látvány - írja a BorvidékMánia blog, amelynek szerzője a lapátolás után a Tenkes Csárdába és a Sauska pincészethez is ellátogatott.

Itt egy tipp az influenza ellen

Február 10. 07:40
A hideg napokon és a megfázás ellen is jó a gyömbértea. A növény gyökerének gyógyító ereje a kurkumin nevű fitokemikálianak köszönhető, ami segít csökkenteni a gyulladást a szervezetünkben, és rákellenes hatással is bír - írja a Femina.hu. Az inluenza és meghülés ellen is véd a gyömbértea, melyet gyerekjáték elkészíteni.
 
Hozzávalók:
- egy teáskanál gyömbérdarab
- forró víz
- ízlés szerint méz és citrom
A gyömbért vagy apró darabokra vágjuk fel, vagy pépesíthetjük, majd forró vízzel leöntve állni hagyjuk és ízesítjük.

Egy szép bikavér élmény

Február 09. 15:14
A St. Andrea 2011-es hangács Bikavér Superiorjáról elismerően nyilatkozott a Táncoló Medve a blogján. " ...kicsit zárkózott volt , de úgy tűnik, esze ágában sincs úgy maradni. - Édes fűszeres illat, meleg íz, sok vörös szilvával, s alkoholból is akad bőven, de megingás nincs így se a kortyban."

Átadták az Év Bortermelője díjat

Február 09. 10:03
Február 8-án rendezték meg a gálaebédet az Év Bortermelőjének tiszteletére, ahol ünnepélyes keretek között Dúzsi Tamás átvehette a címmel járó díszoklevelet.

2013 legjobb furmintja a Nagy-Egeden született

Február 09. 09:16
Immáron két éve, hogy a 2011-es évjáratú Nagy Eged Furmintunk Aranyéremmel és a Legjobb Magyar Fehér Bornak (Hungarian White Trophy) járó trófeával, valamint több furmint közül a legjobbnak ítélt díjjal, Furmint Trófeával (Furmint Trophy) tért haza a nemzetközi borversenyről, az International Wine Challange-ről - olvasható a Kovács Nimród Winery honlapján.