A N.A.G. Borművek Barnatanya Syrah 2013-as boráról ír a Borrajongó blog. Aszondja: „Varratmentes anyag, fajsúlyán belül nem ismerek kiválóbbat a Kárpát-medencében.”
Mondjuk a budakalászi Schieszl Vendéglőt mondhatjuk akár fővárosinak is... Az Utazom.com listájára odafért egyébként még a Kővirág, Köveskálon, az Anyukám mondta, Encsen, a Ráspi étterem, Fertőrákoson, a Kistücsök étterem, Balatonszemesen, a Gusteau, Mádon, az Istvándy Pincészet, Káptalantóti mellett a Tóti-hegyen, a Chateau Visz, Berencepusztán, a Walter vendéglő, Perbálon és a Maros Étterem, Nagymaroson.
Nem régen bővült új taggal a Juniborászok Egyesülete. Kis Tamás csatlakozását követően már borkóstolót is tartott a budapesti DiVinoban, ahol megismerkedhettek személyével és tételeivel az érdeklődök. Akinek nem jutott volna ideje beszélgetni Kis Tamással, annak érdemes elolvasni a vele készített interjut a Juniborbar blogján.
A farsangi időszakban a húsoké és a fánkoké a főszerep. Még február 18-ig van alkalmunk elkészíteni a húsból készült ételeket. A Nosalty összegyűjtött pár receptet, amik ilyenkor nem hiányozhatnak a heti menünkből.
Japánban, Aomori városában készítik azt a furcsa italt, aminek Jats Takkola a neve, és valójában fokhagymás kóla. A Hír.ma azt írja, hogy az előző hónapban kezdték el árusítani a terméket. A környéken létezik fokhagymás jégkrém és sör is.
Az Origo cikkjében megjósolta, hogy az idei nyáron mi lesz az alkoholtrend. A habzó és rozé borok mellett, ami nem megleő a listán szerepel a spanyol cava, a természetes borok, a kézműves sörök és a gin is. A végeredmény majd augusztusban kiderül.
A nálunk is vetített „Hogyan készül” sorozatnak ezt az epizódját évekkel ezelőtt forgatták, de az ismétlés a tudás atyja. Ezúttal a Nosalty szedte elő. Vigyázat, csak erős idegzetűeknek!