A napfény, annak éltető ereje, a talaj, a fekvés, a klimatikus adottságok, a fajták kiválasztása, a szőlőt művelő ember szorgalma, alázata mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyümölcsből elegáns, érett és finom bor készüljön. Ennek híve Tiffán Ede, akinek a családja 1746 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borral a villányi borvidéken. Tíz generációt átölelő múltunk és jelenünk kötelez minket arra, hogy a szőlőben, a borban és a vendéglátásban a hiteles minőséghez való teljes ragaszkodás legyen az irányadó elvünk - mondja.
Tiffán Ede 1965-ben végezte el a Kertészeti és Szőlészeti Főiskolát okleveles kertészmérnökként, majd 27 évig szőlészként és borászként dolgozott a villányi nagyüzemekben, az Állami Gazdaságban és a helyi szövetkezetben. Saját szőlőbirtokán 1967-ben kezdett dolgozni. Az akkori fél hektárnyi terület mára 25 hektárra bővült.
„Célunk az, hogy személyes jelenlétünk, a bor, az étel, a táj, a pihenés széles körű élményt nyújtson. Büszke vagyok rá, hogy 1991-ben elsőként kaptam meg az Év Bortermelője címet. 1999-ben a Köztársasági Elnök a Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntetett ki.” – sorolja az elismeréseket a borász, akinek a jövőbeli tervei között szerepel a vendéglátást tovább fejleszteni, valamint nagyobb szerepet szánni a fajtaboroknak a kínálatban.
Tiffán Ede büszke arra, hogy unokái is a szőlővel, borral kívánnak foglalkozni: Zsolt a Corvinus Egyetem végzős szőlész-borász mérnök hallgatójaként diplomázott, majd a Montpellier és a Geisenheim Egyetemen végzi a mester kurzust. Balázs pedig a Villányi Mezőgazdasági Szakképző Iskola borászati képzését végzi.