Íme, a fahéj pozitív tulajdonságai!
November 24. 06:26
A fahéj "főszezonja" az őszi, téli időszak. Ilyenkor a legtöbb süteménybe belecsempészhető az Ázsiából származó fűszer. Amellett, hogy finom még egészséges is. Íme 4 érv a faháj mellett:
- Szabályozza a vércukorszintet: az olyan édeskés ízélményt keltő fűszerek, mint a gyömbér, a szerecsendió vagy a fahéj növelik a teltségérzetet és enyhítik a cukor utáni vágyat. A fahéj lassítja a gyomor kiürülését, így étkezés után megfékezi a vércukorszint hirtelen megemelkedését.
- Jót tesz a szívnek: a szívbetegségek kialakulásának kockázatát csökkenti, valamint a zsírban gazdag ételek negatív hatásait is a szervezetben.
- Serkenti az agyműködést
- Gombaölő összetevők: hatékony a bakteriális fertőzések és a bélben elszaporodó élesztőgombák visszaszorításában.
Azonban gyakori és nagy mennyiségű fogyasztása vagy külsőleg történő alkalmazása irritálhatja a száj nyálkahártyáját és az ajkakat. Így csínyán kell vele bánni.
(Forrás: Dívány.hu)