Íme három tökéletes bor-étel pár, Gere módra!
Június 17. 09:59
Tavasszal és nyáron szeretünk főzni a színpompás friss zöldségekből és gyümölcsökből, a receptjeinkhez pedig szívesen párosítjuk a borainkat - írja Gere Andrea a borászat honlapján. Nézzük, mit ajánl az olaszrizlinghez, a rozéhoz és a portugieserhez!
1. Sült kecskesajtos saláta Gere-féle dresszinggel – Olaszrizling 2015
A kedvenc zöldségeinket összevágjuk (paradicsom, retek, uborka, újhagyma és friss fejes saláta), készítünk egy gyors dresszinget szőlőmagolajból és verjus-ből, kis sóval és borssal. A kecskesajtot meglocsoljuk a szőlőmagolajjal, és egy serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, amíg egy kis színt kap, és a saláta mellé tesszük. Jól illik hozzá az olaszrizling a gyümölcsös, zöldfűszeres jegyeivel.
2. Tagliatelle koktélparadicsommal és sült rákkal – Rosé Cuvée 2015
Serpenyőben olívaolajon megpirítjuk egy kissé az apróra vágott fokhagymát, majd arra jöhetnek a friss rákok. Sózzuk, borsozzuk, és pár percig sütjük őket, majd félbevágott koktélparadicsomot teszünk hozzá épp csak annyi időre, hogy kicsit megpuhuljanak, de azért ne legyen belőlük szósz. Összekeverjük a megfőtt tagliatellét a paradicsomos-rákos szósszal, és – ha eddig még nem tettük volna – már bonthatjuk is hozzá a jéghideg rozét.
3. Kacsamell cukkiniropogóssal – Portugieser 2015
Egy serpenyőt szárazon felhevítünk, és a megsózott, megborsozott kacsamellet a bőrös oldalával lefelé 4-6 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is 2-3 percig pirítjuk. Ezután áttesszük egy tepsibe, dobunk mellé néhány gerezd egész fokhagymát, pár ág friss kakukkfüvet, meglocsoljuk a saját zsírjával, és egy deci portugieser is mehet rá. Amíg a kacsa a sütőben sül, addig elkészítjük a cukkiniropogóst. Lereszeljük a cukkinit, besózzuk, majd 10 percig állni hagyjuk, és utána kicsavarjuk belőle a levét. Hozzáteszünk egy egész, kissé felvert tojást, pár evőkanál lisztet, hogy összetartsa, egy gerezd zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet és mentát, majd sózzuk, borsozzuk. A serpenyőben, a kacsamell zsírján mindkét oldalán ropogósra sütjük. Mellé természetesen egy pohár portugieser jár.