Fröccs

Itt van minden, amit eddig nem tudtál a Somlói Apátsági Pincéről!

Február 27. 18:38
A Somlói Apátsági Pince, Balogh Zoltánnal az élén, Magyarország egyik különleges borvidékén egyedi borokat készít. A kis területtel rendelkező borászat tételeire érdemes odafigyelni. Amit eddig nem tudtatok róluk, azt most megtudhatjátok ebból a Periből.

Milyen egy szekszárdi pincészet bordói küvéje 2011-ből?

Február 27. 14:30
A szekszárdi Szeleshát Szőlőbirtok 2011-es Szeleshát házasításáról így ír a Táncoló Medve: "Úgy emlékszem, a három bordói fajta adja egyenlő arányban a házasítást. Cabernet-s, paprikás illat, finom fűszeresség jellemzi. Melegebb íz, kávés-kesernyés lecsengéssel, erőteljes tanninokkal."
 
 

Reggeli kép a Szent György-hegyről

Február 27. 12:19
A Bencze Pince pinot noir ültetvénye a ködbe veszett ma reggel. Már nem sokáig lesz ilyen cudar idő, vasárnap érkezik a tavasz!

Ez kell az esti filmnézés mellé!

Február 26. 21:07
Az esti film mellé kell egy kis rágcsa. Aki a popcorn megszállotja az imádni fogja a Nosalty receptjeit. A mikrós változat helyett készítsed magad és ízesítsed, ahogy kedved tartja, sóval, chilivel, fokhagymával.

Borászok, figyelem, még nem késő nevezni a kadarka versenyre!

Február 26. 17:21
2015. március 13-án rendezik meg huszadik alkalommal a Kadarka Nemzetközi Nagydíj borversenyt, melynek célja a kadarka jó hírnevének megőrzése, erősítése.

Helyszíne: István Borház Kft. 6200 Kiskőrös, Izsáki út 10.

Ünnepélyes eredményhirdetés: 2015. március 13. 17 óra.

Nevezni lehet: kadarka (fehér, rose, siller, vörös) és kadarka bor más fajtával történt házasításával (cuvée).

Nevezési határidő: 2015. március 09.

A borversenyről tájékozódhat, letöltheti a nevezési lapot www.istvanborhaz.hu, a www.hnt.hu weboldalakon

Balatoni borász, szobrász és étteremtulajdonos, ki ő?

Február 26. 13:17
A válasz: Trombitás Tamás, aki a Káli-medence egy kis falujában Köveskálon él, és, mint mondja harminc éve ezt tekinti otthonának. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen tanult, nem rég komolyabban is belevetette magát a borászkodásba és a vendéglátásba. A Trombitás Borház mellett megalapította a MI A KŐ éttermet is.
 
Trombitás Tamás szerint a Káli-medence, Köveskál egy olyan hely, ahol 8-10 évig eltartható fehérborokat lehet, lehetne készíteni, de ezt az előnyt még csak most kezdik felismerni a helyi borászok, illetve a piac sem ilyen borokra vágyik mostanában - írja a DrunkenKitchen.blog.hu.