Fröccs

"Kékfrankos MOST" a Kopár-dűlőben

április 22. 17:07
Így néz ki ma a Gere Tamás és Zsolt Pincészet kékfrankosa a Kopár-dűlőben. Már csak 3-mat kell aludni, és megóstolhatjátok a borászat ezen szőlőfajtájából készült tételeit a Kékfrankos MOST! rendezvényen.
 
\
Forrás: Facebook

Negyedszer készült el a Fuxli

április 22. 15:48
Eszterbauer Ildikó, Takler András, Sebestyén Csaba, Göndöcs Lajos, Merfelsz Gábor és Heimann Zoltán mesél ebben a Fuxlikról. A felvételek a Ravasz mint a Fuxli nevű bemutatón készültek, amelyről lapunk beszámolója itt olvasható.
 

Ausztrál termék a világ legjobb olívaolaja

április 22. 13:19
A New York-i Nemzetközi Kulináris Központban 26 országból több mint 67 olaj versengett a legjobb olívaolaj (arany, ezüst ill. Best in Class) elismerésért - írja a Fox Newsre hivatkozva az Élelmiszer.hu.
 
A világ legjobb olívaolaja immár harmadszor a Cobram Estate nevű ausztrál cég terméke lett. A cég összesen egyébként kilenc díjat gyűjtött be.
 
Egy másik ausztrál gyártó, az NSW az Alto Olives nevű terméke révén két Best in Class trófeával gazdagodott. A bírák összesen 251 díjat ítéltek oda a versenyen. Spanyolország nevezéseinek 54 százaléka nem távozott üres kézzel a megmérettetésről, így országos szinten ők vitték a prímet, és a zsűri ítélete alapján Olaszországgal, az Egyesült Államokkal, Görögországgal, illetve Portugáliával folytatódott a rangsor.

Bock-Koch barátság

április 22. 11:50
Bock József a Vertikális Bock Capella kóstolóra vendégül hívta meg Koch Csabát. A két borász már régóta elismeri egymás munkáját és ez a viszony a szakmaiságon túl egyre inkább baráti kezd lenni. Nem csak a HNT Elnökségi ülésein, de egyéb rendezvényeken is sokat együtt vannak. Csaba nagyon örült a meghívásnak, hisz a magyar borászat ikonikus alakjának és egyik legnagyobb szakemberének tartja Bock Józsefet.
 
A Vertikális Capella Kóstoló a Bock Óbor Étteremben Gourmet vacsorával kezdődött. Az est fénypontjához, amely dám szarvas bélszín volt vajastészta alagútban szarvasgombával, vajas zöldségekkel és mandulás burgonya golyókkal,  méltó partner volt 2009-es Bock Cuveé.
 
A nagy évjáratok kóstolása a „Bock Szentélyben” a Kupolában történt. Kóstolásra kerültek 1999, 2000, 2003, 2006, 2007-es évjáratok, melyek már kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak. Természetesen nem maradhatott ki a sorból a jelenleg piacon lévő 2008-as, valamint a még egyenlőre csak a pincében érlelődő 2009-es évjárat sem. Ez utóbbit az estét záró Belga csokoládés fekete ribizlis varázslat, ibolya sorbet mellé kóstolhatták a résztvevők.  A különböző évjáratok kóstolása során kiderült, hogy az évjárati különbségek ellenére a Bock Capella Cuveé egy olyan kiváló, óriási minőségű bor, melyből az 1999-es évjárat is mai napig csúcson lévő gyönyörű, mindenkit elkápráztató remekmű. 
 
Bock-Koch barátság
(X)

Leáldozóban van a ropi napja :(

április 22. 08:54
A GfK Hungária Piackutató Intézet felmérésére hivatkozva azt írja a 444.hu, hogy a csipszadó negatív hatásai miatt a ropi szenved legjobban. Nemcsak a sóspálcika fogyasztása esett jelentősen vissza az utóbbi években, hanem az egyre növekvő adóteher miatt is jóval nehezebbé vált a ropi gyártása, mint régen.
 
A felmérés szerint eleve nem eszünk túl sok sós sznekket, ugyanakkor nyitottabbak vagyunk a húsos meg az egzotikus ízésítésű csipszekre, az új, puffasztott snackekre, a tésztabundás mogyorókra, satöbbi.

Bock bor lett a Magyarországi Németek Vörösbora

április 22. 06:44
Ünnepélyesen kiosztották a Magyarországi Németek Országos Borversenyének díjait a szombaton Mecseknádasdon - olvasható a Kadarka.net portálon.
 
A legjobb rizlingszilváni díjat a mecseknádasdi Sós András 2014-es évjáratú bora kapta meg. A legjobb fehérbor a Wekler Családi Pincészet 2014-es Sauvignon Blanc bora, a legjobb vörösbor Rauschenberger István 2014-es évjáratú cuvée-je lett. 
 
A legeredményesebb termelő a pécsváradi Kreutz András, a versenyben indult legeredményesebb borászat pedig a borotai Koch Borászat lett. A Magyarországi Németek Vörösbora 2015 díjat a villányi Bock Borászat 2011-es Libra Cuvée-je nyerte el.

Íme 10 fantasztikus borreklám!

április 21. 20:47
Ha sikerül egy bor reklámját kreatívan megoldani, akkor nagy az esélye, hogy a sajtó is felkapja, és hírt csinál belőle - írja a Borbrand.hu, amely cikksorozatának első részében néhány ötletes nyomtatott boros reklámot mutat be. Tényleg jók! :)
 

Ne lepődj meg, ha drága borokkal kínálnak a buszmegállóban!

április 21. 19:14
Speciális borkóstolóra várják a fővárosiakat a balatoni turisztikai szakemberek. Budapest környéki kirándulóhelyeken, az odavezető buszmegállókban próbálják rávenni a turistákat arra, hogy kóstolják meg a balatoni borokat. A palackokat, poharakat váratlanul egy piknikkosárból húzzák elő. 
 
Mint azt a szervezők elmondták: azért nem borászati szakemberekre bízták a speciális borkóstolók megszervezését, mert nem „tudományos” elemzést szeretnének adni a helyi borokról. A legautentikusabb, ha maguk a helyi fogyasztók, pincészetektől függetlenül ajánlják a régió legízletesebb italait – olvasható a szervezők közleményében. 
 
A borok mellett, különböző programokat is ajánlanak a budapestieknek, amelyekre május 1. és 11. között, a Nyitott Balaton elnevezésű akció keretében látogathatnak el a fővárosiak.   Ebben az időszakban a balatoni turisztikai szakemberek, vendéglátósok, szállásadók, közösen szeretnék bebizonyítani, hogy tavasszal is érdemes a Balaton partjára ellátogatni.
 
Idén második alkalommal szervezik meg az akciót - áll a balatoni regionális TDM szövetség közleményében. Tavaly közel 20 turisztikai szervezet fogott össze annak érdekében, hogy bebizonyítsák: a Balaton nem csak pár hónapon át érdekes nyaralóhely.
 
Régóta megfogalmazott elvárás, hogy a Balaton egész évben programokat kínáló régió legyen. Pillanatnyilag a tavasszal aktív kikapcsolódást kereső belföldi turisták számára a régió turisztikai kínálata alig létezik. Sőt, a közvélekedés az, hogy a szezonon kívül a Balaton kihalt, nincs nyitva semmi. A Nyitott Balaton - koncepció célja az, hogy májusban ne egy alvó térség fogadja az érkezőket, hanem nyitott vendéglátóhelyek valamint az évszaknak megfelelő programok - mondta Fekete Tamás, a balatoni regionális TDM-szövetség alelnöke.
 
Mint azt a szervezők elmondták, a hétvégén a főváros környéki erdőkben lepik meg a kirándulókat. Április 25.-én pedig a Margitszigeten próbálják rávenni a kirándulókat arra, hogy utazzanak a Balatonra.

Ha bejött a bor a levegőben, most megrendelheted otthonra!

április 21. 16:14
2015. április 20-tól a KLM World Business Class osztályon kínált borok már házhoz is rendelhetők. A KLM kivételes borválasztéka egyébként többször is részesült már nemzetközi elismerésben.
 
„Évek óta nagy vágyunk volt egy ilyen jellegű együttműködés és büszkeséggel tölt el minket, hogy a különleges figyelemmel összeállított borválogatásunkat már ki is tudjuk szállítani utasaink otthonába.”- nyilatkozta Ryanne van der Eijk, a KLM ügyfélélményért felelős menedzsere.
 
A légitársasággal együttműködő SpecialBite egy független online étteremkalauz, amely csak különleges éttermektől ír. Az útmutató 2000-ben indult, és nem csak ételeket vizsgál, hanem a teljes kulináris élményt. Az oldal azokat az ínyenceket szólítja meg, akik elsőként szeretnének értesülni a gasztronómiai újdonságokról. A SpecialBite saját maga teszteli az éttermeket. A KLM és a SpecialBite kapcsolata nem csak a borvásárlásra korlátozódik. Az együttműködés része, hogy a két vállalat kiválaszt 20 önként jelentkező légi utaskísérőt, akiknek feladatuk, hogy felfedezzék és összegyűjtsék a legújabb, legkülönlegesebb éttermeket, bárokat és kávézókat a világ minden tájáról.
 
A KLM légitársaságnál már több éves hagyománya van annak, hogy a World Business Class osztályon nemzetközileg is elismert holland séfek, sztárszakácsok által megálmodott menüket kínálnak az utasoknak. A legjobb séfekkel és sommelier-kkel való együttműködés nagyszerű módja annak, hogy a repülőgépen történő étkezés az utasoknak olyan élményt nyújtson, mintha egy jó nevű étterem étlapjáról választottak volna menüt. A különféle fogások alkotói között olyan hírességeket is találhatunk, mint Sergio Herman, Richard Ekkebus vagy Mario Ridder. Jelenleg Jonnie Boer kulináris csodáit kóstolhatják az utasok 2015 októberéig. A World Business Class utasai a fedélzeten részletes információt kapnak a felszolgált borokról. Most az utasok, és a borkedvelők ugyanazt a válogatást élvezhetik otthonukban. Ez egy különleges együttműködés kezdete a KLM és a SpecialBite között.