Konyhai aranyszabályok, amelyeket jobb ha tudsz!
Január 10. 11:04
A Food&Wine gasztroblog összegyűjtött 10 konyhai aranyszabályt, amelyeket érdemes betartani, még ha sietünk is és egyszerűbbnek látunk egy másik utat választani.
- Sose önts zselatint a friss-ananászos gyümölcstorta tetejére!
- A habveréshez mindig hideg tejszínt használj!
- A rántottához tejet, az omletthez hideg vajat adj!
- A dagasztás hosszát pihentetéssel csökkentsd!
- Használj hideg tojást, ha a tojás sárgáját el akarod választani!
- Ha bő olajban sütsz, a hőmérséklete 160-190°C között legyen!
- A tökéletes tojáshabhoz a tojást rézedényben, és/vagy savval verd fel!
- A paradicsompürét gyors melegítéssel, forráspont alatt sűrítsd!
- A tojáshabhoz csak a keverés végén adj cukrot, kerüld a sót, és ne feledkezz el a vízről!
- A meleg ételeket 40°C körüli hőmérsékleten fogyaszd!
A szabályokat Csíki Sándor meg is indokolja blogján: ide kattintva tudod megnézni!