Magyar furmintokat, traminikat és kadarkákat mutattak be Ausztriában
Március 02. 10:45
A Magyar Turizmus Zrt. a „Gasztroélmények Éve – 2016” tematikus év jegyében február 22-én a Bécsi Sommelier Egyesülettel és a Bortársasággal közösen teltházas prezentációt tartott borszakértőknek és gasztronómiai újságíróknak Bécs belvárosában, a patinás Augustiner-pince vinotékájában.
Bemutatónk célja, hogy elismertessük és megismertessük azt a gasztroforradalmat, amely jelenleg Magyarországon zajlik – érvelt a rendezvényen Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselője. A 12 csúcsbor és pezsgő felvonultatásával 6 magyarországi borrégiót mutattak be részletesen, kiemelve az elismeréseket és az elmúlt évtizedben megvalósult technológiai és szakmai fejlesztéseket. A bortételek kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy az egyedi magyar fajták – a furmint, tramini és kadarka – is hangsúlyt kapjanak, illetve a borokon keresztül kapcsolódási pontokat találjunk az osztrák-magyar történelemben és mindennapokban – hangsúlyozta az MT Zrt bécsi irodájának vezetője.
A kitűnő tételek és az átfogó prezentáció is jól szemlélteti, hogy mára a magyar gasztronómia sok területen az elit ligában játszik – hangsúlyozta a workshopot követően KR Josef Bitzinger, a Bécsi Sommelier Egyesület elnöke.
(Objektív Hírügynökség)