Már kapható a világ első olyan bora, ami állítólag nem okoz másnaposságot
Január 08. 12:21
Már a borászati ágazatban is érzékelteti hatását a Kaliforniában idén január 1-én életbe lépett új cannabis-törvény, amely a nem orvosi célú marihuána árusítását is legalizálta. Nem kellett sokat várni, hogy az első kaliforniai borászat, jelesül a Rebel Coast Winery megpróbáljon hasznot húzni mindebből. A napokban jelentették be a „100%-ig másnaposságmentes” borukat. Ennek különlegessége, hogy kivonják belőle az alkoholt és helyette palackonként 16 milligramm THC-t (a marihuána pszichoaktív hatóanyaga) adnak hozzá.
A Rebel Coast azt írja a sajtóközleményében, hogy „ez a bor az első, ahol úgy sikerült kivonni az alkoholt és adalékanyagot bejuttatni, hogy az nincs hatással a bor minőségére”. Mint állítják, az alkohol hiánya illetve a marihuána együttesen garantáltan megkímél a másnapi rosszulléttől, a bor fogyasztása közben pedig felszabadulttá, vidámmá tesz.
Kezdetben egyetlen „módosított” sauvignon blanc található a kínálatban, amely a leírás szerint ízben a szőlőfajta jellegzetességeit hozza, illatban azonban megjelenik benne a marihuána is. Az újdonságot egyelőre borsos áron, palackonként átszámítva 15 ezer forintért lehet megrendelni a pincészet honlapján.
A Rebel Coast azt írja a sajtóközleményében, hogy „ez a bor az első, ahol úgy sikerült kivonni az alkoholt és adalékanyagot bejuttatni, hogy az nincs hatással a bor minőségére”. Mint állítják, az alkohol hiánya illetve a marihuána együttesen garantáltan megkímél a másnapi rosszulléttől, a bor fogyasztása közben pedig felszabadulttá, vidámmá tesz.
Kezdetben egyetlen „módosított” sauvignon blanc található a kínálatban, amely a leírás szerint ízben a szőlőfajta jellegzetességeit hozza, illatban azonban megjelenik benne a marihuána is. Az újdonságot egyelőre borsos áron, palackonként átszámítva 15 ezer forintért lehet megrendelni a pincészet honlapján.