Marylandban már a fagyiturizmusé a jövő
Július 20. 08:48
Marylandban egyre népszerűbbek az ún. fagylaltutak. Ezek a borutakra hasonlító túrák, amikor az érdeklődő családok bejárják a környék farmjait, és végigkóstolják a gazdák által helyben, saját fejésű tejből készített fagyikat.
A túrák során a gyerekek megismerhetik a farm működését, a tejtermelést, de sok gazda állatsimogatóval és szedd magad akciókkal is igyekszik növelni a túra vonzerejét.
Az Egyesült Államokban dinamikusan növekszik a mezőgazdasági turizmus, mert az emberek szeretnék megtudni, honnan származik az élelmiszer, és felvenni a kapcsolatot a gazdákkal, akik megtermelik – idézi Mark S. Powell, Maryland mezőgazdasági minisztériumának marketing vezetőjét az Agrárszektor.hu.
Marylandben öt év alatt, 2007 és 2012 között 24 százalékkal, 28 millió dollárra növekedett a helyi specialitások értékesítése, a megnövekedett érdeklődés pedig a piaci gondokkal küzdő gazdák számára is nagy lehetőséget jelent.
A helyi alapanyagokból történő fagylalt- és sajtkészítés egyre jövedelmezőbb, és a tendencia folytatódhat az olyan akcióknak köszönhetően, mint a fagylaltút, aminek során a látogatók a farmokat járva ebédelnek, fagyiznak, húst és tojást vásárolnak.