Fröccs

Megrázta magát Márton János a Quintessence Pálinkaversenyen

Február 19. 07:05
A Márton és Lányai pálinkák idén is bizonyították minőségüket a VI. Quintessence Pálinkaversenyen. A Márton és Lányai Vilmoskörte pálinka, a parfümös Gurulós Málnapálinka, az Irsai Olivér Törkölypálinka és az Olaszrizling törkölyből készült pálinkájuk is aranyminősítéssel végzett. Az Irsai Olivér Törkölypálinka és a Vilmoskörte pálinka kiemelkedő minőségével a Champion díjat is kiérdemelte. Márton János 1991 óta készíti termékeit, a márka egyedi ízeivel és utánozhatatlan minőségével igazi családi manufaktúraként képviseli hazánkat a párlatok világában.

Egykori Borkollégium hallgatók, figyelem!

Február 18. 20:18
A Borkollégium felmérést készít korábbi hallgatói körében. Szeretnék megtudni, hogy milyen élményekkel távoztál a tőlük a tanfolyam után. A kérdőív kitöltése csak pár percet vesz igénybe, ha szerencséd van egy Tokaj Grand belépőjeggyel vagy egy különleges palack borral lehetsz gazdagabb!
 
A kérdőívet ezen a linken találod!

Megjelentek a gépesített pincérek

Február 18. 16:20
"Már pincérkednek is a drónok" címmel jelent meg egy cikk a Bitport.hu-n. Egy szingapúri étteremláncban bukkantak fel az elektromos pincérek. Ott tesztelik ugyanis az önjáró drónok felszolgálásának teljesítményét. Van- e jövője a vendéglátásban a repülő tálcáknak? Az Infinium Robotics cég szerint igen, ők hisznek a termékük sikerében.
 
A tálcák két kilóig terhelhetőek. A pultosnak csak annyi a dolga, hogy a megfelelő asztalszámmal útnak indítja a drónt a kívánt helyre az ételekkel, italokkal együtt. Itt egy rövid videó a robotok működéséről:
 
 

Az FHB Bank volt vezérigazgatója borászati vállalkozás elnöke lett

Február 18. 13:24
Soltész Gergő vette át az Ostoros-Novaj Bor Zrt. elnök-igazgató tisztséget édesapjától, Soltész Gábortól. Az új vezető február elsejétől tölti be posztját, de csak kedden jelentették be a társaság sajtótájékoztatóján Egerben.
 
Soltész Gergő nyilatkozatában elmondta, hogy a következő időszakban a tradíciókra alapozott, de a piaci igényekhez igazított fejlesztéseket terveznek. Céljuk a borvidéki vezető szerep megőrzése, illetve a minőség és az elfogadottság tekintetében való előrelépés.
 
Az elnök-igazgató azt is megemlítette, hogy általános a vélekedés, miszerint a kis, kézműves borászatok termékei a jók, a nagyoké kevésbé. Pedig a nagyüzemnek sok előnye van: nagyobb alapanyag-bázisból tud dolgozni, jobban tudja szelektálni a szőlőfajtákat, eredményes működés esetén többet tud beruházni, korszerűbb technológiát tud alkalmazni, jobban tudnak szakosodni a borászok - mutatott rá.
 
Az újabb fejlesztéseknél számítanak az kkv-knak szánt, vissza nem térítendő uniós forrásokra, illetve arra, hogy a nagyobb hozzáadott értéket képviselő növénykultúrák, így a szőlő kiemelt figyelmet, támogatást kap. - írja az MTI.

"A bor szempontjából a Mátra is Etyekhez hasonló zsákba került"

Február 18. 10:04
Miért? Mert túl közel van Budapesthez, írja a Borrajongó. De körülbelül tíz évvel ezelőtt elkezdődött valami: Losonci Bálint, Karner Gábor és Szecskő Tamás nagy fába vágták a fejszéjüket, aminek eredményét olvashatják a blogbejegyzésben. Aki eddig nem vágyott a Mártába, annak most megváltozik a véleménye.
 

Last minute farsangi fánk ötlet

Február 17. 19:00
A holnapi nappal lezárul a farsangi időszak, aminek az egyik jelképes étele a fánk. Itt egy gyors recept, amit még ma este összedobhatsz. Ne feldkezz meg a hozzá illő borról sem! Ajánlatunk egy kései szüretelésű tokaji édesbor.
 
Almás túrófánt (by Nosalty)
Elkészítés:
  • A túrót villával összenyomkodjuk, és belereszeljük egy kisebb citrom reszelt héját.
  • Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd belefacsarjuk a citrom levét.
  • Összekeverjük a túrót a reszelt almával, és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  • A tojásokat kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, és a masszához adjuk. Hozzáadunk egy ek rumot, egy csipet sót, és alaposan összekeverjük. Sütés előtt fél óráig pihentetjük.
  • Az olajat felforrósítjuk, és kanál segítségével kis halmokat szaggatunk a tésztából. Mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük. Vigyázzunk vele, ne legyen túl forró az olaj, mert akkor a külseje gyorsan megsül, belül pedig nyers maradhat a tészta. Papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot, és fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
A recept a Nosalty.hu oldalról származik. Jó étvágyat!

Hol palackoztak ma 2014-es bort?

Február 17. 18:41
Elkezdődött a Borpalota Borászatban is a 2014-es évjáratú tételek lepalackozása. A sort a Kerekerdő házasítással kezdték, amit az idei évtől új köntösbe öltöztettek.

Kreatív üzenőfal parafadugókból

Február 17. 15:13
1. Gyűjtsed össze a kedvenc boraid dugóit
2. Vágd őket félbe
3. Ragaszd fel a dugókat egy keményebb kartonra vagy lécre
4. Rögzítsed a falon a kész üzenőfalat
 
Kreatív üzenőfal parafadugókból